home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Indul az Inter Pingpong 3
Tóth Tibor
2020.12.21.
LXXV. évf. 50. szám
Indul az Inter Pingpong 3

Az Inter Pingpong 3 — Határon átnyúló integrált asztalitenisz-program folytatása diák, amatőr és fogyatékkal élő sportolók részvételével elnevezésű projektummal folytatódik az Asztalitenisz Sport Klub Szeged és a Zentai Asztaliteniszklub többéves együttműködése. Az előző két projektum folytatásaként a két egyesület ezúttal egy komplex, a határ két oldalán élő pingpongosokat megmozgató, tizenhat hónapos programsorozatot (2020. október 1. — 2022. január 31.) szándékozik megvalósítani. A kialakítandó kapcsolat magában foglalja az asztaliteniszt legmagasabb szinten űző versenyzőket, az egészségmegőrző, rekreációs céllal sportoló szabadidős és diák sportolókat, valamint a fogyatékkal élő embereket, akiknek társadalmi integrációját is elősegíti a rendszeres sportolás.

A két egyesület — az eddigi jó együttműködésre alapozva — 2019-ben közösen nyújtott be pályázatot az Interreg—IPA Magyarország—Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében kiírt felhívásra. Az IPA (Instrument for Pre-Accession Assistance) program fő célja, hogy az Európai Unió támogatásával lehetőséget nyújtson a magyar—szerb határvidék közös fejlesztésére. Ezt a célt szolgálja a sport sajátos eszközeivel és kapcsolatrendszerével az Inter Pingpong 3 projektum is. Az együttműködés az alábbi tevékenységeket foglalja magában: iskolai pingpongprogram (Szeged—Zenta), családi pinpongsportnap (Szeged), kerekesszékes-sporttalálkozó (Zenta), rekreációs sportnap (Zenta), diákverseny (Szeged), fogyatékkal élők sportnapja (Szeged), edzőtábor (Zenta) és integrált asztalitenisz-verseny (Szeged).

— Az edzéseket a program első fázisában minden bizonnyal az internet segítségével, online térben tudjuk megszervezni. A foglalkozások kétirányú kommunikáció formájában folynak, majd szakmailag és technikailag megbeszéljük a további teendőket. Programjainkat a járványhelyzet alaposan átalakítja. Az iskolákba sem mehetünk be, így reklámvideóval fordulunk a diákokhoz. Reméljük, hogy a vírushelyzetnek mihamarabb vége lesz, és rendezvényeinket az elképzelések szerint tudjuk megtartani — mondta Herédi Krisztián, a Zentai Asztaliteniszklub elnöke.

Mellik Zoltán, a Zentai Asztaliteniszklub edzője kiemelte, már az első IPA-kiírásban is nyert a két egyesület, majd a másodikban is sikerrel jártak, akárcsak a harmadik, október elején kezdődött programban is, melyet a szegedi egyesülettel úgy állítottak össze, hogy az mindkét félnek megfeleljen.


A szerző felvételei

Aleksandar Zelić, Zenta Önkormányzatának sportfelelőse elmondta, az önkormányzat teljes mellszélességgel kiáll a hasonló projektumok mellett, hiszen a határon túli városokkal való együttműködés, a fejlesztés, a gyerekek, a profi és a szabadidő-sportolók sportolási lehetőségeinek megteremtése egyaránt fontos számukra.

A pályázat elkülönített forrásösszege 99 845,9 euró, melyből az európai uniós hozzájárulás (IPA) 84 869,01 eurót tesz ki.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..