home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
In memoriam gróf Batthyány Lajos
(Tha)
2016.10.06.
LXXI. évf. 40. szám
In memoriam gróf Batthyány Lajos

Október 6-án, nemzeti gyásznapunkon Zentán immár hagyományosan gróf Batthyány Lajosra, az első felelős magyar kormány mártírhalált halt miniszterelnökére emlékeznek, akinek emléktáblája 2006 óta áll a városháza oszlopcsarnokában.

„Őszi napok mosolygása,
őszi rózsa hervadása,
őszi szélnek bús keserve
egy-egy könny e szentelt helyre,
hol megváltott — hősi áron —
becsületet, dicsőséget
az aradi tizenhárom.”

(Ady Endre: Október 6.)


Király Ella

Ünnepi beszédet Sárosi Gabriella történelemtanár mondott, az alkalmi műsorban közreműködött Király Ella, a zentai Stevan Mokranjac Alapfokú Zeneiskola 3. osztályos tanulója, aki hegedűn Farkas Ferenc Magyar tánc című darabját adta elő, Polyák Réka, a zentai Emlékiskola 6. osztályos tanulója pedig Ady Endre Október 6. című versét mondta el.


Polyák Réka

A kegyelet koszorúját az emléktáblánál Magyarország szabadkai főkonzulátusának képviseletében dr. Rusz Radován konzul, a Magyar Nemzeti Tanács nevében Perpauer Attila, Zenta Község Önkormányzata részéről pedig Ceglédi Rudolf polgármester és Tatjana Balo, a községi képviselő-testület elnöke helyezte el. Gróf Batthyány Lajos emléktáblájánál lerótták kegyeletüket a VMSZ helyi szervezetének, a Magyar Mozgalomnak és a Magyar Polgári Szövetségnek a képviselői is.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..