home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
In memoriam
2022.08.23.
LXXVII. évf. 33. szám
In memoriam

Zséli Ágnes (1970–2022)

Egy pörgős, a munkájában fáradhatatlan, életvidám kolléganőtől búcsúzunk, aki tragikus hirtelenséggel távozott az élők sorából.

Zséli Ágnes 1970-ben született Törökbecsén. Az általános iskola befejezése után a szabadkai Svetozar Marković Gimnáziumban folytatta tanulmányait, majd 1992-ben a Pedagógiai Akadémián szerezett osztálytanítói oklevelet. 1991-től 1998-ig a beodrai, 1998 és 2011 között a törökbecsei általános iskola osztálytanítójaként dolgozott, 2011-től 2014-ig a törökbecsei Josif Marinković Általános Iskolában szerb ajkú gyermekeknek magyar nyelvet tanított.

2012-től 2015-ig a törökbecsei helyi NB Rádió magyar műsorának a mindeneseként, 2013-tól a törökbecsei helyi újságban a magyar cikkek írójaként, 2014-től a Hét Nap Bánáti Újság rovatának a külmunkatársaként, 2015-től pedig a Pannon RTV tudósítójaként tevékenykedett.

Tagja volt a Magyar Nemzeti Tanács Tájékoztatási Bizottságának és a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének. 2020-ban a VMÚE szórványdíját érdemelte ki. A törökbecsei Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület alapítója, elnökségi tagja volt.

A Tisza menti kisváros, a családom, a szórványban élő társaim, a más nemzetiségű emberek, a vajdaságiak, de elsődlegesen a magyar közösség jelenti számomra a világmindenséget. Szokás is mondani, hogy a madárnak szárnya van, az embernek pedig egyetlen szülőföldje. Így vagyok valahogy ezzel én is” — vallotta magáról, és azt sem titkolta, hogy az újságírást hivatásként éli meg. A tudósításokat, legyenek azok akár hang, kép vagy írásos jellegűek, örömmel készítette, mert fontosnak tartotta, hogy tudásával, tapasztalatával segítse a szórványban a magyarok fennmaradását, kultúráját, életét.

A Hét Nap weboldalán ezzel a mondattal fejezte be az életrajzát: „Egy biztos, a legnagyobb és legszebb kihívás az, amikor az életben egy új kapu nyílik meg, mely számtalan lehetőséget nyújt számunkra.” 

Kedves Ági, nagyon váratlanul hagytál itt bennünket! Átléptél egy új, ismeretlen kapun, elindultál egy olyan úton, ahol a kihívások helyett a megnyugvás vár rád.   

Hiányozni fog a nevetésed, a jókedved! Nyugodj békében, és az angyalok vigyázzanak rád.

Tóth Lívia, a Hét Nap főszerkesztője   

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..