In Memoriam
Pannon RTV
2021.07.21.
LXXVI. évf. 29. szám
In Memoriam

Elhunyt Takács Izabella, a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium volt igazgatója

1971-ben született Szabadkán. 2006 óta dolgozott az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karán Szabadkán, 2009-ig könyvtárosként, majd szakmunkatársként, 11-től pedig tanársegédként nyelvészeti tárgyakból. 2010-ben szerzi meg akadémiai kinevezését az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karának Magyar Tanszékén, Konfliktus és tragikum Arany János balladáiban című munkájával.

Tanulmányait 2010-től a Pécsi Tudományegyetem Alkalmazott Nyelvészet Doktori Iskolájában folytatta, ahol 2013-ban szerez abszolutóriumot. Kutatási témája: a médiapropaganda nyelve, a szerbiai sajtó tükrében. A szerb nyelv mint környezetnyelv mellett középfokú angol és alapfokú olasz nyelvtudással rendelkezett.

Részt vett az Oktatásügyi Minisztérium tantervreformjának kidolgozásában az alapfokú oktatás második ciklusában. Az 5. osztályos Magyar nyelv tankönyv társszerzője. Közel 30 tanulmánya jelent meg, számos hazai és külföldi konferencián tartott előadást. Takács Izabella temetéséről később intézkednek.


Fotó: Facebook

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Múzsaidéző rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..