home 2023. szeptember 22., Móric napja
Online előfizetés
Idén sem lesz újévvárás Szabadkán, a város főterén
2022.12.07.
LXXVII. évf. 49. szám
Idén sem lesz újévvárás Szabadkán, a város főterén

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere december 6-án döntött arról, hogy a városi költségvetésből a főtérre tervezett szilveszterezésre elkülönített 5 millió 911 ezer dinár a diákok ösztöndíjazára és a gyermekek gyógykezelésére használják fel.

Az összeg egy részét hallgatói ösztöndíjakra fordítják, ami lehetővé teszi a már odaítélt 100 ösztöndíj mellett további 38 önkormányzati ösztöndíj jóváhagyását a listán szereplő 110 pontot elért hallgatók számára.

Az összeg másik része, 959.000 dinár a fiatal tehetségek kibontakoztatásának ösztönzését szolgáló költségvetési alapba kerül, így mind a 237 jelentkező és a pályázati feltételeknek megfelelő diák és hallgató tehetségfejlesztési támogatásban részesül. A Szabadka város fiatal tehetségeinek támogatásáról szóló határozat további 137 fiatal tehetséggel bővül, akiket a város ilyen módon segít.

Az összeg harmadik részét, 500.000 dinárt, a súlyosan beteg gyermekek és fiatalok kezelését segítő alapítvány számlájára utalják át. Az alapítványon keresztül az önkormányzat ebben az évben 83 kérelmet valósított meg a súlyos betegségben szenvedő gyermekek és fiatalok kezelésének támogatására – olvasható a közleményben.  

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..