home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Idén nyáron már utazhatunk?
2021.02.04.
LXXVI. évf. 5. szám
Idén nyáron már utazhatunk?

A szakemberek arra számítanak, hogy nyárra jelentősen javulhat a járványhelyzet.

Tanja Jovanović virológus szakember szerint, amennyiben Szerbiában ilyen ütemben folytatódik az immunizáció, és továbbra is betartjuk a járványügyi óvintézkedéseket, akkor jelentősen csökkenni fog a koronavírussal fertőzöttek száma országban. A vírus arra is megtanított minket, hogy hosszútávon nehéz gondolkodni, de biztos vagyok abban, hogy idén nyáron sokkal jobb lesz a helyzet, és lesz lehetőségünk nyaralni – nyilatkozta a Politikának a Belgrádi Egyetem Orvostudományi Karának dékánhelyettese.

A nyájimmunitás eléréséhez az kell, hogy az emberek legalább 70 százaléka védett legyen a koronavírussal szemben, akár úgy, hogy felveszi a védőoltást, akár úgy, hogy átesik a betegségen – szögezte le Jovanović.

(Forrás: Politika, Magyar Szó)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..