home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Idén is szavazhat a közönség az év legjobb családról szóló cikkeire és műsoraira
2023.12.01.
LXXVIII. évf. 48. szám
Idén is szavazhat a közönség az év legjobb családról szóló cikkeire és műsoraira

December 1-től január 10-ig lehet voksolni a Média a Családért-, valamint a Külhoni Média a Családért-díjra érdemes cikkekre és műsorokra. A szakmai és közönségdíjakat 2024 januárjában ünnepélyes keretek közt adják majd át. Bővebb információkért érdemes a Média a Családért Alapítvány honlapjára ellátogatni. 

Alkoholista szülők mellett felnőtt gyermekek története, örökbefogadott roma csecsemők sorsa, alsózsolcai és zentai dúlák mindennapjai, egy nyitott gerinccel született, vak kislány és családjának kálváriája, valamint a házasság szépségei és kihívásai – többek közt ilyen témákkal foglalkoztak a Média a Családért- és a Külhoni Média a Családért-díjak idei jelöltjei.

A 16 évvel ezelőtt alapított Média a Családért-díj idén is azokat a magas szakmai színvonalon elkészült, nyomtatásban és online felületeken megjelent cikkeket, rádió- és televízióműsorokat jutalmazza, amelyek a családról szólnak.

A korábbi évekhez hasonlóan a szakmai zsűri idén is havonta egy hazai és egy külhoni médiamegjelenést választott ki, a jelölteket a Média a Családért Alapítvány és a Képmás mutatta be az elmúlt hónapokban. Az így kiválasztott 2 x 12 pályamű közül kerül ki majd a Média a Családért-díj, valamint a Külhoni Média a Családért-díj győztese. A két szakmai fődíj mellé 1-1 millió forintos pénzjutalom is jár.

A szakmai zsűri mellett a közönség is szavazhat. A kategóriákon belül több jelöltre is leadhatják szavazatukat a mediacsaladert.hu oldalon. Az olvasók által legjobbnak tartott hazai és külhoni jelölt 400-400 ezer forint jutalomban részesül. A szervezők a szavazók között Képmás-nyereményeket sorsolnak majd ki.

A magyarországi Média a Családért-díj főtámogatója a Magyar Telekom, a Külhoni Média a Családért-díj a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával valósul meg. A közönségdíjakat az MBH Bank támogatja.

Magyarországi zsűritagok:

  • Prof. Dr. Aczél Petra, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanára
  • Gáspár Monika, a Librettó vezető szerkesztője, M5 (MTVA)
  • Király Eszter újságíró
  • Martí Zoltán, a 777 alapító-főszerkesztője
  • Mohay Bence, az M4 Sport műsorvezetője
  • Molnár-Bánffy Kata kommunikációs szakember, a Képmás Kiadó és a Salt Communications ügyvezetője
  • Szilvay Gergely, a Mandiner főmunkatársa
  • Szám Katalin, a Képmás magazin főszerkesztője

Külhoni zsűritagok:

  • Csinta Samu újságíró, közíró (Erdély)
  • Dunda György, a Kárpáti Igaz Szó lapigazgatója (Kárpátalja)
  • Molnár Judit, a Ma7 médiacsalád főszerkesztője (Felvidék)
  • Tóth Lívia, a Hét Nap hetilap főszerkesztője, a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének alelnöke (Délvidék)

További információ:  

www.mediaacsaladert.hu

https://www.facebook.com/mediaacsaladert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..