home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Idén is segíti iskolatáskával a külhoni magyar családokat a Rákóczi Szövetség
(MTI)
2022.04.25.
LXXVII. évf. 16. szám
Idén is segíti iskolatáskával a külhoni magyar családokat a Rákóczi Szövetség

A Rákóczi Szövetség tízezer iskolatáskával segíti azokat a Kárpát-medencei külhoni magyar családokat, amelyek magyar iskolába íratják gyermekeiket - közölte a szövetség elnöke hétfőn az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Csáky Csongor az akció szerepével kapcsolatban kiemelte: a többségi iskolába járó diákok jó eséllyel nem tanulnak meg magyarul írni, olvasni, nem lesz magyar kapcsolatrendszerük, így "elvesznek a magyar közösség számára". Fontos felhívni a szülők figyelmét arra, hogy az iskolaválasztás hosszú távú következményekkel jár - tette hozzá.

Elmondta: évente 14-15 ezer külhoni magyar családnak kell döntenie iskolaérett gyermeke sorsáról; a családok egyre inkább felismerik, hogy hosszú távon a külhoni magyar közösségek megmaradását és gyermekeik boldogulását jelentheti ez a döntés.

Kitért arra is: Szlovákiában például 2010 óta nem csökken azoknak a külhoni magyar családoknak a száma, amelyek magyar iskolába íratják a gyermekeiket.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..