home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Idén is meghirdetik a Diaszpóra Programot
2024.01.17.
LXXIX. évf. 3. szám
Idén is meghirdetik a Diaszpóra Programot

Magyarország nemzetpolitikai államtitkársága és a Rákóczi Szövetség idén is meghirdeti a Diaszpóra Programot, amelyre március 15-ig lehet jelentkezni – jelentette be Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár.

A 2016-ban elindított program évről évre sikeresebb. A világ minden részéről érkeznek magyar fiatalok a Kárpát-medencébe, hogy barátkozva ismerjék meg még jobban a magyar tájakat, bővítsék ismereteiket a magyar kultúráról, gyakorolják a magyar nyelvet. A diaszpóra magyarsága egyébként mintegy 2-2,5 millió főt számlál,
Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke elmondta, megnyílt az az online felület a Rákóczi szövetség honlapján, ami tájékoztatást nyújt magyarul és angolul az érdeklődőknek.

A diaszpórában élő magyar fiatalok 11 programra jelentkezhetnek. Az első a csíksomlyói búcsú lesz, nyáron pedig további kilenc programot, főleg táborokat szerveznek, decemberben viszont adventi programot hirdetnek.

További információk a www.rakocziszovetseg.org weboldalon érhetők el.

Forrás: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..