home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
IMF: Szerbia felelős gazdaságpolitikát folytat
2021.04.22.
LXXVI. évf. 16. szám
IMF: Szerbia felelős gazdaságpolitikát folytat

Gazdasági témákról egyeztetett Aleksandar Vučić a Nemzetközi Valutaalap küldöttségével online formában.

A delegáció vezetője Jan Kees Martijn szerint Szerbia tavaly jó eredményt ért el a világjárvány kihívásai ellenére is, és felelős gazdaságpolitikát folytatott, továbbá sikeres volt a válságkezelésben is. A beszélgetésen elhangzott, az ország fő célja az, hogy az államadósság ne haladja meg a GDP 60 százalékát. A szerb államfő kiemelte, hogy Szerbia az idei év első negyede után már jó úton halad a tervezett hat százalékos gazdasági növekedés felé. Az ország nagy hangsúlyt fektet az infrastruktúra fejlesztésére - tette hozzá Vučić. A tárgyalások a Nemzetközi Valutaalap és a szerb államvezetés között április 12-én kezdődtek és április 23-ig tartanak. 

Forrás: Tanjug, Vajdasági RTV, B92

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..