home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
I Belong to You
Szerda Zsófi
2018.05.25.
LXXIII. évf. 21. szám
I Belong to You

Még a gimnázium elején kaptam valakitől a születésnapomra egy CD-t, melyet teljesen ronggyá hallgattam.

Mindig elalvás előtt tettem be a lejátszómba, és teljes sötétben hallgattam végig az első számtól az utolsóig. Az első dal az Are You Gonna Go My Way volt. Egy Lenny Kravitz Greatest Hits CD-ről beszélünk. Amikor elveszett (mert elveszett), még sírtam is. De ezt meg lehet nekem bocsátani, hiszen akkoriban még nem volt YouTube, és nem lehetett olyan könnyen pótolni egy-egy kedvenc darabot.

Hát ez a bizonyos Lenny egy hét múlva Budapesten koncertezik a Papp László Sportarénában. Az a Lenny, aki a pályafutása alatt különféle zenei műfajokban úszkált, finoman balladákat díszített, amerikai nőről énekelt, vagy virágot küldött Zoénak (aki a lánya), rockot szőtt a funkyval, táncoltatott és énekeltetett bennünket, illetve teszi ezt ma is ez a szép férfi.


Lenny Kravtiz San Diegóban 2013. júliusában (fotó: Gage Skidmore/Commons.wikimedia.org)

Mert azért nem lehet csak úgy elmenni a tény mellett, hogy egy gyönyörűséges pasiról beszélünk. Aki még most is ugyanolyan szexi, mint volt. Ünnep lesz ez a koncert a fülnek, a szemnek s a lábaknak is. Tíz stúdióalbuma több mint 38 millió példányban kelt el a világon. Az én CD-m nem közülük való, hiszen csak egy másolt példány volt, valószínűleg a piacon vásárolhatta az, aki nekem adta, mégis, ez a lemez — a fénymásolt s enyhén homályos képpel a tetején — többet ért, mint egy eredeti. A borítóképen Lenny feszít napszemüvegben, a mellkasán lazán szétnyíló fehér ingben, valamint egy, a csípőnél enyhén rojtos farmerben.

Sokszor elképzeltem, milyen lehet őt élőben hallgatni. Az első sorban énekelni vele. Mert sok koncerten voltam már életemben, de az ő dalai bennem egy egész korszakot idéznek vissza, a középiskola minden tábortüzének illatával, az osztálytermünk néha savanyú szagával, szerelmekkel és egyéb tinédzserkori, csapongó érzelmekkel.

Az ember életének fontos korszakait nagyon meg tudja határozni egy előadó, egy zeneszám, melyet ha később meghall, filmes pontossággal ugrik be neki minden.

Lenny Kravitz, készítsd a gitárod, a balladákat, a funkyt, mi pedig hozzuk a zsepiket, a táncoscipőket és a hangunkat, melyet jó lenne a koncert végére teljesen elveszíteni, hiszen ez az azt jelezné, hogy egész idő alatt énekeltünk. Találkozunk Pesten, a Papp László Sportarénában! Mert a középiskolát tizenöt éve fejeztem be, s azon a bizonyos lemezen a tizenötödik szám az I Belong to You volt.

 


 


A nyitóképen Lenny Kravitz Madridban 2012-ben (fotó: Carlos Delgado/Commons.wikimedia.org)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..