Huszár Elvira jubileumi koncertjén

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Huszár Elvira jubileumi koncertjén

Carl Orff Carmina Burana című, nagy sikerű műve csendült fel a szabadkai Sportcsarnokban Huszár Elvira karmester jubileumi koncertjén. A csodálatos hangzású és hangszerelésű oratóriumot csaknem kétszáz előadó szólaltatta meg a népes közönség előtt. Fellépett: a Szabadkai Zeneiskola szimfoni...

Carl Orff Carmina Burana című, nagy sikerű műve csendült fel a szabadkai Sportcsarnokban Huszár Elvira karmester jubileumi koncertjén. A csodálatos hangzású és hangszerelésű oratóriumot csaknem kétszáz előadó szólaltatta meg a népes közönség előtt. Fellépett: a Szabadkai Zeneiskola szimfonikus zenekara és vegyes kara, a Collegium Musicum Catholicum vegyes kara, a Tanítóképző Egyetem kórusa, továbbá Nánási Helga (Szeged) és Kiss Tivadar (Budapest) szólisták. Vezényelt: mgr. Huszár Elvira karnagy, egyetemi docens.
Carl Orff egyik legismertebb műve, a Carmina Burana első ízben került bemutatásra Szabadkán ilyen nagyszámú részvevő előadásában. A különleges hangzásvilágú, fordulatokban gazdag zenemű, valamint a fényeffektusok és a színvonalas előadás minden bizonnyal maradandó élményt nyújtott az igen szép számban megjelent zenekedvelőknek. Felvételünk a Sportcsarnokban április 20-án megrendezett hangversenyen készült. (re)

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Huszár Elvira jubileumi koncertjén
A Pálya Széléről
Huszár Elvira jubileumi koncertjén
Heti Jegyzet
  • RENCSÉNYI Elvira
  • 2014.08.06.
  • LXIX. évfolyam 32. szám
Facebook

Támogatóink