home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Húsvéti gyermeknap
PALKOVICS Fülöp Mária
2006.04.19.
LXI. évf. 16. szám
Húsvéti gyermeknap

Mindenki talált magának foglalatosságotA nagybecskereki Petőfi Művelődési Egyesület néhány éve hagyományosan megrendezi a húsvéti gyermeknapot. Az idei eseményre, amelyet virágvasárnap tartottak, több mint ötven gyermek gyűlt össze Nezsényből, Ürményházáról, Magyarittabéről és Muzslyáról. A...

Mindenki talált magának foglalatosságot

A nagybecskereki Petőfi Művelődési Egyesület néhány éve hagyományosan megrendezi a húsvéti gyermeknapot. Az idei eseményre, amelyet virágvasárnap tartottak, több mint ötven gyermek gyűlt össze Nezsényből, Ürményházáról, Magyarittabéről és Muzslyáról. A barátkozás mellett lehetőségük volt elkészíteni valami szépet a húsvéti asztalra. Petrovity Éva szervező a következőket mondta:
- Nagyon örülök, hogy ennyi gyermek jött össze a különböző helységekből. Az előadók a feketicsi gyermekmisszióból érkeztek. Az ünnepi szentmise után húsvéti gyermekdalokat tanultak, majd gipszfigurák festésével folytatták a munkát. Ezután tojást díszítettek, húsvéti képeslapokat alkottak, és ellesték, hogyan lehet origami technikával virágot készíteni. Az érdeklődőkkel Szolga Renáta, Szolga Etelka és Kormos Irén foglalkozott.
* Ön a játszóházat is vezeti, ott milyen munka folyik?
- Minden szerdán 17 órakor találkozunk a gyerekekkel, akiknek az életkora 2-7 év, a létszámuk pedig általában 15-17. A fő hangsúlyt a hagyományápolásra fordítjuk, minden ünnepről megemlékezünk. A foglalkozásokon mesét olvasunk, táncolunk, játszunk, énekelünk, barátkozunk. Nemrégiben a színház bábkészítőjénél jártunk, aki megmutatta, hogyan készülnek a bábok. Néha kirándulunk, az év elején például meglátogattuk az erzsébetlaki tájházat, de sokat járunk Muzslyára is. A fák napja alkalmából a közeli parkba megyünk, a MIRK-re is készülünk. Május első vasárnapján, anyák napján, családi vasárnapot tervezünk, a gyerekek virággal, saját készítésű ajándékkal, műsorral köszöntik fel az édesanyjukat. Erre az alkalomra szeretettel meghívunk minden anyukát és nagymamát - hangsúlyozta Petrovity Éva.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..