home 2024. április 30., Katalin napja
Online előfizetés
Husvéth Lajos, Baranyi Károly és Almási Gábor művészek éve
2024.01.23.
LXXIX. évf. 3. szám
Husvéth Lajos, Baranyi Károly és Almási Gábor művészek éve

A Szabadkai Városi Múzeum a 2024-es évet Husvéth Lajos, Baranyi Károly és Almási Gábor művészek évének tekinti. Ebből az alkalomból sajtótájékoztatót tartottak a Vajdasági Magyar Képtár termében. Az eseményen jelen volt dr. Virág Gábor, a Forum Könyvkiadó igazgatója, ft. Utasi Jenő tóthfalusi plébános és dr. Ninkov K. Olga, a Szabadkai Városi Múzeum művészettörténésze.

A Szabadkán található Vajdasági Magyar Képtárban rendezik meg az idén Husvéth Lajos (1894–1956) zombori festőművész és szobrászművész születésének 130. évfordulója alkalmából, valamint Almási Gábor (1911–1944) szobrászművész halálának 30. évfordulója alkalmából azt az emléktárlatot, amely a művészek alkotásait mutatja be és állítja párhuzamba. Az év folyamán Almási Gábor szülőfalujában, Tóthfalun, a Szabadkai Városi Múzeum és a tóthfalusi plébánia közreműködésében tablókiállítás is készül a szobrász életéről és munkásságáról.


Fotó: Pannon RTV

A Szabadkai Városi Múzeum és a Forum Könyvkiadó közös kiadásában a kismonográfiák sorozatban jelenik meg Husvtéh Lajos monográfiája. Ugyancsak a Forum Könyvkiadó gondozásában, a Képzőművészeti Kismonográfia sorozatában készül Baranyi Károly (1894–1978) szobrászművész születésének 130. évfordulója alkalmából egy Baranyi-monográfia, amelynek előkészítéséhez a Szabadkai Városi Múzeum szintén hozzájárul.

Forrás: Szabadkai Városi Múzeum

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..