home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Hunyadi szobrot avattak az iskolanapon
Tóth Tibor
2016.02.15.
LXXI. évf. 6. szám
Hunyadi szobrot avattak az iskolanapon

Szombaton iskolanapot ünnepelt a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola.

A megjelenteket Szedlár Erika, a Hunyadi János Á. I. igazgatója köszöntötte, aki elmondta, hogy 1462-ben kelt az az adománylevél, mellyel Mátyás király, édesanyjának Szilágyi Erzsébetnek adományozta többek között Csantavért is.

Ebből az alkalomból felavatták Hunyadi János fából készült mellszobrát, melyet Srečko Ornik szlovén fafaragó művész készített, az iskola számára pedig Gál József, a Bucka Gányó Művésztelep elnöke ajánlotta fel.

— Iskolánk napja egyben kreatív tehetségnap is, ugyanis a mai délelőttön érdekes, látványos kísérletekkel mutatkoznak be a fizika és a kémia szakkör ígéretes tehetségei, kiket tanáraik Hatala Zoltán és Vörös Sándor készítettek fel. A program segítségével a diákok bemutatják, hogy a természettudományok nem feltétlenül szigorú tudományok, hanem érdekes, látványos ismeretek halmaza, köszönve az élményközpontú tanításnak, pedagógiának. Iskolánk 2011 óta kiváló akkreditált tehetségpontként működik, többek között felvállaltuk a természettudományok területén jeleskedő tehetséges diákok fejlesztését is — mondta az igazgatónő.


Szabó Attila felvételei

Az ünnepi műsorban elsőként az iskola himnuszát hallhatták a tornatermet megtöltő diákok, majd Bakos Árpád, népzenész, zeneszerző, az iskola zenetanára és az iskola kórusa adott elő több éneket a Hunyadiak korából.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..