home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Hummels fejesével
Tóth Tibor
2014.07.04.
LXIX. évf. 27. szám
Hummels fejesével

Negyeddöntő: Franciaország–Németország 0:1 (0:1)

Negyeddöntő
Franciaország–Németország 0:1 (0:1)


Rio de Janeiro, Maracana, 74 240 néző, vezette: Pitana (argentin)

Góllövő: Hummels a 13. percben.

Franciaország: Lloris – Debuchy, Varane, Sakho (Koscielny), Evra – Pogba, Cabaye (Rémy), Matuidi – Valbuena (Giroud), Benzema, Griezmann.

Németország: Neuer – Lahm, J. Boateng, Hummels, Höwedes – Schweinsteiger, Khedira – Th. Müller, Kroos (Kramer), Özil (Götze) – Klose (Schürrle).

A klasszikus európai rangadó látványos játék helyett taktikai csatát hozott. A németek a 13. percben Kroos szabadrúgása után Hummels fejesével megszerezték a vezetést, s ezzel először kerültek a vb alatt hátrányba a gall kakasok. Ma a francia válogatottban nem volt olyan játékos, aki lendületet tudott volna adni a csapatnak, és egy váratlan megoldással meglepte volna a taktikusan focizó németeket. Az utolsó percben egyenlíthettek volna a franciák, de Benzema közeli lövését Neuer magabiztosan védte. Így ezen a felejthető mérkőzésen minimális német győzelem született.

Olvassa el ezt is: Foci-vb – csoportok, menetrend, eredmények

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..