home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Hubay Jenő Hegedűverseny
2021.02.08.
LXXVI. évf. 4. szám
Hubay Jenő Hegedűverseny

A húszévesnél fiatalabb, közép-kelet-európai hegedűművész-generáció számára meghirdetették a Hubay Jenő Hegedűversenyt, melyet 2021. április 8-a és 11-e között tartanak meg a miskolci Zenepalotában.

A Hubay Jenő Hegedűversenyt 2020-ban alapította a Fesztivál Akadémia két művészeti vezetője, Kokas Katalin és Kelemen Barnabás. A versenyre a Magyarországgal szomszédos országok, valamint a Visegrádi Négyek — tehát Magyarország, Ausztria, Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Csehország, Lengyelország — húsz év alatti hegedűsei jelentkezhetnek.

A négy korcsoportban meghirdetett verseny zsűrijében a térség valamennyi országából helyet kap egy rangos hegedűművész vagy hegedűtanár — Magyarországot Perényi Eszter, a Zeneakadémia professor emeritusa képviseli. A zsűri elnöki tisztét a legendás, ukrán származású, osztrák hegedűművész, Boris Kuschnir, a Bécsi Konzervatórium és a Grazi Zeneművészeti Egyetem professzora tölti be. A megmérettetés a kétévente megrendezett Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny „előszobája”, a Hubay-verseny döntősei automatikus meghívást kapnak a 2021. július 7-e és 17-e között megrendezendő IV. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyre.

A Hubay-verseny egyik különlegessége, hogy tanári különdíjban részesülnek a kategóriagyőztesek pedagógusai. A 8500 euró összdíjazású hegedűverseny a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetével együttműködésben valósul meg.

Jelentkezni február 15-éigwww.fesztivalakademia.hu honlapon található online jelentkezési lap kitöltésével, önéletrajzzal és szaktanári ajánlással lehet. A 1. korcsoport kivételével a kétfordulós vetélkedőn egy szabadon választott és egy kötelező művel kell szerepelni.

Bővebb információ az említett honlapon olvasható, illetve Adonyi Adrienntől (+3630/4875131, adrienn.adonyi@gmail.com) kapható.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..