home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Hosszú Katinka világcsúccsal aranyérmes 400 méter vegyesen
MTI
2016.08.07.
LXXI. évf. 31. szám
Hosszú Katinka világcsúccsal aranyérmes 400 méter vegyesen

Hosszú Katinka 4:26.36 perces, hatalmas világcsúccsal nyert aranyérmet 400 méter vegyesen a riói olimpia úszóversenyeinek szombati nyitónapján.

Hosszú pályafutása első ötkarikás érmét szerezte, míg a magyar csapatnak — Szász Emese párbajtőröző után — ez volt a második aranya az első napon Rióban.

A Vasas ötszörös világbajnok versenyzője az előfutamban még csak 15 századra megközelítette a címvédő kínai — Rióban már délelőtt „elvérzett” — Je Si-ven 2012-es londoni játékokon elért 4:28.43 perces rekordját, a fináléban azonban már sikerült neki a történelmi időeredmény.

A 27 éves Hosszú a magyar úszósport 26. olimpiai bajnoki címét szerezte.


Hosszú Katinka örül, miután világcsúccsal győzött a 2016-os riói nyári olimpia 400 méteres vegyesúszás versenyszámának döntőjében a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 6-án (MTI-fotó: Kovács Tamás)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..