home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Hosszú Katinka nem fogadja el a szövetség szerződésajánlatát
MTI
2016.01.06.
LXXI. évf. 1. szám
Hosszú Katinka nem fogadja el a szövetség szerződésajánlatát

Hosszú Katinka nem fogadja el azt a szerződést, amelyet a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) ajánlott számára decemberben. A többszörös világ- és Európa-bajnok versenyző szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, a pénzt elvileg a felkészülésére adná a MÚSZ, de a szerződésben egyetlen kikötés van, vegyen részt a 2017-es budapesti világbajnokság promóciójában.

„Még mindig úgy érzem, hogy az eredményeimmel már kiérdemeltem a támogatást, és nem kéne azt további követelésekhez kapcsolni. Ezért nem írom alá a szerződést.” — fogalmazott Hosszú Katinka, aki látványosan széttépte a papírt.


MTI Fotó: Soós Lajos

Hozzátette: két hete sajtótájékoztatóján elmondta, mit kér a szövetségtől, amivel fejleszthetné edzésmunkáját és a regenerációs rutint. Szerinte a MÚSZ feladata lenne az elméleti és technikai háttér biztosítása, követni a legújabb trendeket. A szövetség azonban az erőfeszítéseket megspórolva inkább az egyszerűbb utat választotta: 12 millió forintot ajánlottak — jelentette ki Hosszú Katinka.

„Nem pénzt kértem. Nem az volt a célom, hogy a saját bankszámlám növekedjen. Azt kértem, a szövetség végezze a munkáját. Ezt a pénzt, amit ajánlottak, fordítsák fejlesztésre, ami biztosítja minden úszó folyamatos fejlődését” — nyilatkozott a Vasas 26 éves versenyzője.

A szövetség vezetői igenis számoljanak el vele, hogy mit tettek le az asztalra — mondta Hosszú, aki így folytatta: „A legutóbbi sajtótájékoztatómat követően én és a legsikeresebb úszóink mind kaptunk egy szerződésajánlatot egy jelentős összegről. Hogyan hibáztathatnám őket, hogy az esetlegesen elérhető változások helyett a biztos 2 és 12 millió forint közötti összeget választották?"

Az 50 méteres medencében ötszörös világ- és kilencszeres Európa-bajnok Hosszú szerint nem értik egymást a szövetséggel, ugyanis ő nem egy öltözőszekrényt kért, hanem egy helyiséget, ahol elvégezheti a regeneráló rutinját, illetve nem kamerát kért, ami felveszi az úszását és azt visszanézheti, hanem egy mozgáselemző szoftvert.


MTI Fotó: Soós Lajos

A tavaly a nemzetközi szövetség (FINA) által az év női úszójának választott versenyző azt mondta, Gyárfás Tamás a karácsony előtti sajtótájékoztatója után december 28-án kereste először sms formájában, amit egy bulvárlapnak is elküldött. Kiss László szövetségi kapitány pedig először hétfőn, egy órával azelőtt hívta, hogy az MTI-ben megjelent a vele készült interjú — tette hozzá, jelezve a decemberi sajtótájékoztatója óta végig Magyarországon tartózkodott és december 28-a óta a Komjádi-uszodában edz szinte minden nap. A sajtótájékoztatón Kiss László szövetségi kapitány is jelen volt, de a két fél nem beszélt egymással.

„Továbbra is imádom Magyarországot, az országot fogom képviselni a versenyeken és itt fogok készülni. A véleményem nem változik, szerintem lehetnénk jobbak, de én egyedül nem tudok egy rendszert megváltoztatni. Ha más nem hisz abban, hogy ezek a változások megszülethetnek, és igenis lehetünk jobbak, akkor továbbra is csak arra a munkára fogok koncentrálni, amit három éve edzőmmel és férjemmel, Shane Tusuppal elkezdtünk.” — zárta nyilatkozatát Hosszú Katinka.


Illusztráció: Szalai Attila/Hét Nap

Kiss László hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egyelőre nem tudott egyeztetni Hosszú Katinkával a következő időszakban esedékes edzőtáborozásokról. Hosszú decemberi felvetéseire kitérve többek között elmondta, hogy tudomása szerint a januárban átadandó Tüskecsarnokban beszerelik majd a szövetség által a hollandoktól megrendelt 73 millió forintos víz alatti kamerarendszert, amely segít az úszóknak a technika elemzésében. Amellett a Komjádi uszodában is rendelkezésére áll Hosszú Katinkának a kért külön helyiség — tudatta Kiss László. Ezt kiegészítette azzal, hogy Hosszúnak a sajtótájékoztatón elhangzott panaszát — amely szerint kénytelen volt a medence partján átöltözni — nem érti, hiszen ő maga már jóval korábban átadta neki a Komjádiban levő sportorvosi szoba kulcsát.

„Mi mindenkor mindent megteszünk, hogy a lehető legtökéletesebben felkészülhessen az olimpiára, de úgy nehéz ilyen kérdésekben dűlőre jutni, ha — bár Katinka a sajtótájékoztatóján a párbeszédet ösztönözte — a megbeszélésektől elzárkózik” — nyilatkozta hétfőn a kapitány.

Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök kedden úgy nyilatkozott az MTI-nek: azt szeretné, hogy végre nyugodt, egészséges légkörben készüljenek az úszók az előttük álló nagy feladatokra, különös tekintettel a riói olimpiára. Jelezte: határozott véleménye, hogy a megoldást meg lehet találni, ha valamennyi érdekelt ennek szellemében jár el, s szerinte értelmetlen és semmilyen szempontból nem előrevivő, ha oda-vissza repkednek az állítások és viszontválaszok. Hozzátette: Kiss László szövetségi kapitány, Hargitay András utánpótlás-kapitány és a MÚSZ valamennyi munkatársa hasonlóképpen gondolkodik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..