home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Hosszú Katinka bronzérmes 200 méter háton
MTI
2015.08.08.
LXX. évf. 31. szám
Hosszú Katinka bronzérmes 200 méter háton

Hosszú Katinka bronzérmes lett szombaton 200 méteres hátúszásban a kazanyi vizes világbajnokságon. A 26 éves magyar azzal, hogy a pénteki elődöntőben megdöntötte Egerszegi Krisztina 24 éves országos csúcsát — amely 2008-ig világrekord volt — a legjobb idővel, 2:06.18 perccel került a fináléba, amelyben 2:06.84-gyel lett harmadik.

Nem mindennapi riválisok között rajtolhatott Hosszú, ugyanis egyik oldalán a szám címvédője, világcsúcstartója és olimpia bajnoka, az amerikai Missy Franklin, a másikon pedig a Kazanyban 100 méter háton már győztes ausztrál Emily Seebohm várt az indításra. Hosszú jól kapta el a rajtot, az első hossz végén a harmadik helyen fordult, száz méternél ugyancsak. A harmadik hosszon Missy Franklin lépett el a mezőnytől, Hosszú pedig másodikként indította meg a hajrát, de végül Emily Seebohm időzített a legjobban és kiváló végjátékban diadalmaskodott.

„A bronzéremnek magának nagyon örülök. Azt éreztem, hogy nekem nincs meg az a tapasztalatom 200 háton, ami ellenfeleimnek igen, ami ahhoz kell, hogy éppen a döntőben ússzam meg a legjobbamat. Egész évben gyakorlatilag egyedül úsztam 200 méter háton, Missyvel egyszer, Emilyvel egyetlen egyszer sem versenyeztem" — értékelt a bronzérmes.

Hosszú saját maga második, egyben a magyar csapat hetedik érmét szerezte Kazanyban. Előzőleg győzött világcsúccsal 200 méter vegyesen, továbbá nyert Cseh László 200 méter pillangón, harmadik lett Kapás Boglárka 1500 méter gyorson, Cseh 50 méter pillangón, Gyurta Dániel 200 méter mellen, míg másodikként zárt nyíltvízi úszásban, 25 kilométeren Olasz Anna.


Eredmények (női 200 m hát):

1. Emily Seebohm (Ausztrália) 2:05.81 perc
2. Missy Franklin (Egyesült Államok) 2:06.34
3. HOSSZÚ KATINKA 2:06.84


A későbbi bronzérmes Hosszú Katinka a 200 méteres hátúszás döntőjében a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 8-án (MTI Fotó: Kovács Anikó)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..