home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Hosszú Katinka 400 méter vegyesen is megvédte címét
MTI
2015.08.09.
LXX. évf. 31. szám
Hosszú Katinka 400 méter vegyesen is megvédte címét

Hosszú Katinka a 200 méter után 400 méter vegyesen is megvédte világbajnoki címét Kazanyban vasárnap. A vizes vb úszóversenyeinek vasárnapi zárónapján a 26 éves magyar az országos csúcstól nyolc századdal elmaradva, 4:30.39 perces eredménnyel ért célba.


MTI Fotó: Kovács Anikó

Hosszú Katinka az aranyérmet Orbán Viktor miniszterelnöktől vehette át, aki abból az alkalomból tartózkodik Kazanyban, hogy a következő, 2017-es vizes világbajnokságnak Magyarország — Budapest és Balatonfüred — ad otthont.

Hosszú — aki önmaga ötödik, a magyar úszósportnak pedig a 26. világbajnoki címét szerezte — a harmadik érmét nyerte a tatár fővárosban, miután hétfőn 200 méter vegyesen világcsúccsal védte meg titulusát, majd szombaton 200 méter háton lett harmadik.

Jóllehet a mezőnyben Hosszú az egyik legjobb pillangós, kanadai riválisa tartotta vele a lépést, ugyanakkor háton már jelentős előnyre tett szert a magyar úszóklasszis, aki így a harmadik száz méterre több mint egy testhossznyi előnnyel fordult rá. Mellen tartotta előnyét, és ekkor már csak az idővel csatázott, végül az országos csúcstól éppen elmaradva csapott célba, pályafutása ötödik nagymedencés aranyát szerezve meg.

„Amit megígértem, ahhoz tartottam magam, mindent kiadtam magamból. Begörcsölt a lábam az utolsó ötven méterre, el sem hiszem, hogy sikerült végigcsinálnom" — nyilatkozta Hosszú a döntőt követően az M4 Sportnak. „Kemény nyolc nap volt, nemcsak fizikálisan, mentálisan is kifárad az ember ilyen kemény teljesítések között. Tegnap elég dühös voltam magamra, mert úgy éreztem, hogy nem adtam ki magamból mindent, ma ez többszörösen sikerült."


Eredmények (női 400 m vegyes)
1. HOSSZÚ KATINKA 4:30.39 perc
2. Maya Di Rado (Egyesült Államok) 4:31.71
3. Emily Overholt (Kanada) 4:32.52

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..