home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Horvátország–Dánia 1:1 (1:1), büntetőkkel 3:2
Tóth Tibor
2018.07.01.
LXXIII. évf. 26. szám
Horvátország–Dánia 1:1 (1:1), büntetőkkel 3:2

Nyolcaddöntő

Nyizsnyij Novgorod, Nyizsnyij Novgorod Stadion, 43 319 néző, vezette: Pitana (argentin)

Gólszerzők: Mandžukić a 4., illetve M. Jörgensen az 1. percben.

Horvátország: Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić (Pivarić) – Rakitić, Brozović (Kovačić) – Rebić, Modrič, Perišić (Kramarić) – Mandžukić (Badelj).

Dánia: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, M. Jörgensen, Knudsen – Christensen (Schöne), Delaney (Krohn-Dehli), Eriksen – Poulsen, Cornelius (N. Jörgensen), Braithwaite (Sisto).


Szalai Attila karikatúrája

Valódi dráma az orosz éjszakában! A meccslabdához jutó horvátok büntetőt hibáztak, a tizenegyes párbaj során mégis kivívták a továbbjutást.

Jól bekezdtek a csapatok, hiszen Jörgensen már az 1. percben vezetéshez juttatta a dánokat, de Mandžukić már a 4. percben egalizálta az állást. Mindkét csapat ellőtte a puskaporát, mivel kisebb helyzetekig eljutott ugyan mindkét fél, de több gól már nem esett a meccsen.

A kétszer tizenöt perces ráadás vége előtt öt perccel karnyújtásnyira került Horvátország a továbbjutástól, ám Modrič büntetőjét Schmeichel kivédte. Nem úgy a tizenegyes párbaj során, ekkor a Real Madrid játékosa túljárt a dán kapus eszén, ami sikerült Kramarićnak és Rakitićnak is, míg Subašić Eriksen, Schöne és N. Jörgensen próbálkozását is hárította, így Horvátország készülhet az Oroszország elleni negyeddöntőre.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..