Holpert Ervin egyéniben és párosban is döntős

Holpert Ervin egyéniben és párosban is döntős

A jelentős felújításon és átalakításon átesett szegedi Maty-éri pályán százegy ország 1098 versenyzőjének részvételével zajlik a síkvizi kajak-kenu-világbajnokság. Szeged 1998, 2006 és 2011 után harmadszor adhat otthont a sportág legnagyobb seregszemléjének.

A szerbiai versenyzők közül Holpert Ervin kajak egyes 500 méteren és Marko Novakovićtyal párosban is bejutott a szám döntőjébe. A Marko Dragosavljević, Vladimir Torubarov, Nebojša Grujić, Stefan Vekić összetételű kajak négyes 500 méteren, és a Nikolina Moldovan, Milica Starović, Bedőcs Krisztina, Marija Dostanić alkotta kajak négyes 500 méteren az elődöntőben folytathatja szereplését.


Szabó Attila felvételei

A második nap negatív szenzációját a Kozák Danuta, Kárász Anna alkotta, címvédő kajak páros okozta, mely hiába nyerte meg az 500 méter elődöntőjét, mégsem indulhat a döntőben, mivel a mérésnél a hajójuk 80 dekával könnyebb volt a megengedettnél. A női kenusok 500 méteres távján a magyar színekben induló Bragato Giada harmadik lett középfutamában, és bejutott a döntőbe, ami Dombvári Bencének is sikerült kajak egyes 500 méteren. Finalista a Devecseriné Takács Kincső, Balla Virág alkotta kenu páros 500 méteren, akárcsak a női kajak- és a férfi kenu négyes.


Még több kép!▼

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg A Pálya Széléről rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Holpert Ervin egyéniben és párosban is döntős
A Pálya Széléről
Facebook

Támogatóink