home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Holnap Vajdasági Futam Szabadkán
Tóth Tibor
2020.09.04.
LXXV. évf. 36. szám
Holnap Vajdasági Futam Szabadkán

A Vajdasági Magyar Szövetség és a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány szervezésében holnap, szeptember 5-én, szombaton tartják meg a Vajdasági Futam 2020 elnevezésű rendezvényt, melynek ezúttal a szabadkai lóversenypálya ad otthont. A ma megtartott sajtótájékoztatón Bunford Tivadar, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány igazgatója először is megköszönte Miodrag Zagoracnak, a Bácska Lovasklub elnökének, hogy helyet ad a Vajdasági Futamnak.

— Holnap nyeregbe száll Vajdaság, ami nagy öröm ebben a több szempontból is bizonytalan, koronavírusos évben. Június 13-án szerettük volna megtartani az eseményt, de az ismert okok miatt kénytelenek voltunk módosítani az időponton. A rendezvény neve nem Vajdasági Vágta, hanem Vajdasági Futam. A névmódosításra azért volt szükség, mert a vágta magyarországi társszervezői az ismert okok miatt nem tudnak átjönni, emellett a vágtának nagyon szigorú szabályai vannak, ezért Vajdasági Futam név alatt szervezzük meg. Az első négy helyezett képviseli Vajdaságot október 10-én, a Hősök terén megrendezendő döntőn. Az idei szabályok lehetővé teszik, hogy a külhoni magyar lovasok megbeszélés alapján, a tavalyi eredményeket figyelembe véve, jussanak el a versenyre. Fővédnökünkkel, Pásztor Istvánnal, a VMSZ elnökével, aki szintén társszervező, azt beszéltük meg, hogy akár névváltoztatással is, de rendezzük meg a versenyt, és egy nemes megmérettetés győztesei jussanak el Budapestre. A négy felnőtt versenyző mellett az ifjúsági futam első helyezettje is képviseli majd Vajdaságot Budapesten, de alanyi jogon ott lesz még a tavalyi Nemzeti Vágta győztese, és Szerbia képviseletében is lesz egy versenyző — mondta Bunford, és hozzátette, hogy a Vajdasági Futamon tizenhárom, az ifjúsági futamon pedig hét lovas indul.

Pál Károly társszervező kiemelte, hogy a holnapi verseny rendkívüli esemény lesz a vajdasági magyar lovassport és a vajdasági magyar közösség számára.

— Nézők sajnos nem lehetnek jelen az eseményen, de a Pannon RTV az elejétől a végéig közvetíti a rendezvényt. Az előző hét vágtának egy másik település adott otthont, Szabadka első alkalommal lesz helyszíne a versenynek. Bízunk benne, hogy a holnapi esemény, a helyszín és az eredmények is igazolják majd, hogy ezen a pályán is nagyon jó lovasrendezvényt lehet tartani, ezúttal Vajdasági Futam néven. Az elmúlt hét évben a Vajdasági Vágta a vajdasági magyarság legtömegesebb megmozdulása volt, az idén sajnos ez nem lehet így. Reméljük, jövőre újra 10 000 ember örül annak, hogy a vajdasági magyar lovassport a legjobb versenyzőit elküldi Budapestre, az összmagyarság legrangosabb lovasrendezvényére — mondta Pál.

A Szabadkát képviselő Báló Attila erős futamokat vár a holnapi naptól, hiszen mindenki erre készült.

— Mindannyiunk álma, hogy eljussunk Budapestre, ezért küzdünk, ezért edzettünk naponta az elmúlt időszakban. Az álmom és a célom, hogy kijussak a nagydöntőre, a többi majd holnap a pályán dől el. Lovam neve Montána, nyolcéves angol félvér kanca. Nagyon szeret versenyezni, és egy jólelkű ló — emelte ki Báló.

A Vajdasági Futam 2020 elnevezésű rendezvény holnap 12 órakor a megnyitóünnepséggel indul, az előfutamokat 12.30 és 14 óra között tartják. A fiatal lovasok döntője 18, a Vajdasági Futam fináléja pedig 18.15-kor kezdődik a szabadkai lóversenypályán.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..