home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
Hollywood hírei
Brasnyó Zoltán
2024.06.13.
LXXIX.. évf. 23. szám
Hollywood hírei

Nem nyitott jól Kevin Costner Horizonja a kritikusok körében — Készül a He-Man újabb élő szereplős változata, és már a főszereplő is megvan — Egyelőre anyagi bukás a Furiosa

Nem nyitott jól Kevin Costner Horizonja a kritikusok körében

A legendás színész epikusnak ígérkező, összesen négy epizódból álló westernje, a Horizon: An American Saga nem nyitott túl jól a Rotten Tomatoes nevű, kritikákat összesítő oldalon, sőt a színész-rendező egyik legrosszabb pontszámát produkálta. Costner maga finanszírozta a filmeket, melyek négy részben mesélnek majd el egy, a szabadságról, testvérharcról és banditákról szóló történetet. A Horizont máris a Farkasokkal táncolóval hasonlították össze, attól azonban az ítészek szerint jócskán elmarad az eddig látott első rész. Eddig 33 százalékon áll Costner filmje, fontos azonban kiemelni, hogy a nézők egyelőre még nem pontozták, a nagyközönség számára ugyanis júniusban lesz majd elérhető ez a lehetőség, a film nyilvános bemutatása után. Az első rész nem túl kecsegtető kritikai megítélése viszont nem biztos, hogy túl sokat számít, mivel a négy film megjelenése után lesz érdemes végső ítéletet mondani Costner álomprojektumáról, melyet állítólag már az 1980-as évek óta készít elő.

 

Készül a He-Man újabb élő szereplős változata, és már a főszereplő is megvan

A ’80-as évek rendkívül népszerű játékfigurái alapján ugyan már készült egy film Dolph Lundgrennel és Frank Langellával még 1987-ben, az új verzió a hírek szerint közelebb áll majd a figurák és a rajzfilmek világához — sőt már Adam, azaz He-Man megformálója is megvan. Nicholas Galitzine lesz az újdonsült „Világ ura”, aki újra felveszi a harcot Skeletorral, Eternia bolygóján. Lesz itt újra középkori fantasy és csúcstechnológiás sci-fi is, ahogyan az ettől az univerzumtól el is várható, a Mattel pedig — mely máig birtokolja He-Man jogait — teljes játékfigura-reneszánszt vár a filmtől, akárcsak a Barbie esetében. A rendező Travis Knight lesz, a Laika animációs stúdió igazgatója, a forgatókönyvet pedig Chris Butler írja. A filmet 2026. június 5-én mutatják majd be.

 


Kép forrása: IMDb.com

 

Egyelőre anyagi bukás a Furiosa

George Miller harminc év után, még 2015-ben alkotta újra a Mad Maxet Tom Hardyval a címszerepben, aki egyébként egy kissé maga is mellékszereplő volt a saját filmjében — hiszen inkább Furiosa karaktere, vagyis Charlize Theron vitte el a show-t. Akkor mintegy 45,5 millió dollárral nyitott a Mad Max — A harag útja, a költségvetése pedig 150 millió dollár volt. Két éve érkezett a hír, hogy készül a sztori előzménye, a Furiosa: Történet a Mad Maxből, melyben Theron helyett a mai Hollywood egyik legkeresettebb színésznője, Anya Taylor-Joy játssza majd el a címszerepet. Úgy tűnik azonban, hogy hiába ugrott be a produkciókba a nők kedvence, Chris Hemsworth is, a mozi anyagilag megbukott. Az első részhez képest többe, azaz pontosan 168 millió dollárba került a film, melynek első — és ráadásul négynapos — hétvégéjén mindössze 32 milliót termelt, ez 13 millióval kevesebb, mint a 2015-beli Mad Max-reboot esetében. Még a leginkább pesszimista előrejelzések is többet jósoltak a filmnek, így azonban, hogy az USA-ban ráadásul Memorial Day is volt, igazán siralmasnak tűnik az eddigi eredmény.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..