home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Hollandia és Argentína a legjobb nyolcban
Tóth Tibor
2022.12.03.
LXXVII. évf. 48. szám
Hollandia és Argentína a legjobb nyolcban

A nyolcaddöntőkkel folytatódott a katari labdarúgó-világbajnokság. Mindkét mérkőzésen érvényesült a papírforma, és az előzetesen esélyesebbnek tartott válogatottak kerültek a legjobb nyolc közé.

Hollandia — Egyesült Államok 3:1

A csoportküzdelmektől eltérően a nyolcaddöntőben már egészen más focival álltak elő a narancsmezesek. Saját térfélről többször is egy érintéssel jutatták el a labdát az amerikaiak tizenhatosáig, és a három gól mellett több kínálkozó lehetőséget is teremtettek Turner kapuja előtt. Az első két holland gól hasonló recept alapján született: mindkétszer Dumfries futott el a jobb oldalon, a labdát a tizenegyes pont környékére adta be, ahova a 10. percben Depay, a 45. percben pedig Blind érkezett kitűnő ütemben. A folytatásban nagyobb kockázatot vállaltak az amerikaiak, mintegy negyedórán át átvették az irányítást, és a holland védőknek két alkalommal is a gólvonalról kellett menteniük. A 76. percben a védők sem segíthettek, amikor a jobb oldalról érkező labdába Wright fura mozdulattal belepörgetett, és a játékszer a hollandok felett a hálóban kötött ki. Az amerikai remények azonban gyorsan elszálltak, amikor a 81. percben a korábban két gólt szerző Dumfriest teljesen egyedül hagyták a kapu előtt, ő pedig Blind beadása után senkitől sem zavartatva a hálóba talált.


(Szalai Attila rajza)

 

Argentína—Ausztrália 2:1

A két együttes között klassziskülönbség van, ami a mai mérkőzésen nem jött ki, így az argentinok majdnem ráfizettek arra, hogy a kétgólos előny birtokában lezserül és az ellenfél kapujára teljesen veszélytelenül játszottak. Az ausztrál reteszt a pályafutása 1000. felnőttmérkőzését játszó Messi törte fel a 35. percben, amikor lövése az ausztrál lábak alatt utat talált Ryan kapujába. Az 57. percben megduplázta előnyét Argentína: Ryan könnyelműsködött, cselezésbe bonyolódott két argentin játékossal, Álvarez elvette tőle a labdát, és a hosszúsarokba gurított. A 77. percben, derült égből villámcsapásként szépítettek az ausztrálok, miután Goodwin kapu mellé tartó bombája Fernándezen irányt változtatott, és a tehetetlen kapus mellett az argentin kapuba került. A mérkőzés végéig mindkét oldalon adódtak helyzetek, a legnagyobb a 97. percben az ausztrálok előtt, amikor a 19 éves, csereként beállt Kuol közeli próbálkozását védte nagy bravúrral Martínez. Az első negyeddöntőben a nap két győztese, Hollandia és Argentína mérkőzik.

A vasárnapi program:

Franciaország—Lengyelország (16)

Anglia—Szenegál (20)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..