home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Hóhelyzet Magyarkanizsán
(—)
2014.01.31.
LXIX. évf. 5. szám
Hóhelyzet Magyarkanizsán

Magyarkanizsa község területén több út járhatatlanná vált, és le vannak zárva a hóátfúvások miatt.

A következő utakról van szó:

• Tóthfalu—Völgyes-Orom;

• Velebit—Újfalu;

• Magyarkanizsa felől a második adorjáni bekötő út (a temetőtől a volt adorjáni vasútállomásig, az oromhegyesi bekötővel szemben).

Ezen utak tisztítása nem is zajlik, mert az erős, szűnni nem akaró szél miatt lehetetlen a hóátfúvások eltakarítása: a szél a megtisztított szakaszokra 15-30 percenként új hóréteget hord. A következő útszakasz pedig nehezen járható:

• a Kanizsa—Horgos főúttól Kishomok—Kispiac irányába.

A magyarkanizsai önkormányzat kéri a polgárokat, hogy kerüljék el az említett utakat, útszakaszokat és kövessék a tájékoztatást a hétvégén is.

A község területén egyébként 12 munkagép dolgozik: hókotrók és más célgépek (traktorok hóekével, rakodógépek, stb.). Mivel az időjárás-előrejelzés szerint térségben az erős szél egészen vasárnapig megmarad, a hétvégén is számítani kell arra, hogy a közlekedést hóátfúvások nehezítik, mert a szél a szántóföldekről hóakadályokat emel az utakra. Kérik az autósokat, hogy csak téli felszereléssel közlekedjenek és folyamatosan kövessék az utak állapotáról szóló tájékoztatást.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..