home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Hogyan teltek az ünnepváró hétköznapok Muzslyán?
Borbély Tivadar
2016.03.27.
LXXI. évf. 12. szám
Hogyan teltek az ünnepváró hétköznapok Muzslyán?

Húsvétváró kézműves-foglalkozás, tojásfestő verseny, tavaszi takarítás — a muzslyaiak az idén is szorgosan készültek az ünnepekre.



A keresztény világ egyik legszebb ünnepének, a húsvétnak a közeledtével Matus Eszter Lenke, a Nemzetpolitikai Államtitkárság Petőfi Sándor-programjának lelkes ösztöndíjasa ünnepváró kézműves foglalkozást tartott a muzslyai Hófehérke óvoda és a Sava Kovačević helyi közösség területén elhelyezkedő Tücsök óvoda magyar tagozatában.  Az óvodák növendékei -- felelevenítve a húsvéti hagyományokat -- ötletes, szebbnél szebb pici tojásokat, nyuszikat és csibéket készítettek, melyeket a szülőknek és nagyszülőknek ajándékoztak. Nagycsütörtökön a muzslyai óvodások örömére -- a helybeli Road Flyers Motorosklub jóvoltából -- megérkezett a nagy fülű Nyuszi bácsi is, aki ajándékokat osztott ki a jelenlevő gyerekeknek.



A Muzslyai Amatőr Képzőművészeti Klub (MAKK) az idén is megszervezte a hagyományos tojásfestő versenyét. A rendezvényen telt ház volt a Muzslyaiak Klubjában. A megjelent fiatal versenyzőket Hallai Mihály, a MAKK elnöke köszöntötte, aki kiemelte, az idei verseny volt az eddigi legtömegesebb, ugyanis több mint 60 óvodás és iskolás mutathatta meg ügyességét. A szervezők ezúttal sem szabták meg a szabályokat: ki-ki a maga tetszése szerint festhette, díszíthette a tojásokat.

A zsűri értékelése szerint az egy-ötévesek csoportjában Kocsis Edvárd, Bakos Anna, Boldizsár Balázs, Kercsov Anetta és Leona, a hattól tízévesekig korosztályban Fekete Enikő, Nagy Bakos Lóránt, Lázár Emília, Kapusi Lúcia és Lakatos Đorđe, míg a tizenegytől tizenöt évesek mezőnyében Varga Tímea, Asztalos Anasztázia és Barta Dávid alkotásai bizonyultak a legjobbaknak. A bíráló bizottság a szülők és nagyszülők segítségét is értékelte, így ajándékot kapott Kerčov Szilvia, Varga Tímea, Zónai Etelka, Vastag Tea, Bacsó Letícia és Zónai Dávid.

Az eseményen közreműködött Muzslya helyi közösségének tanácsa, az Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesülete, valamint a Nők Klubjának szorgos kezű asszonyai, akik az idén is mintegy 200 fánkkal kedveskedtek a gyerekeknek.

A faluban tevékenykedő civil szervezetek, egyesületek, intézmények tagjai és mindazok, akik szívügyüknek érzik a település tisztaságát, évente többször szerveznek takarítási, csinosítási akciókat. A tavasz első hetében a helybeli VMSZ Ifjúsági Fórumának fiataljai az egykori benzinkút körül ügyeskedtek, ahol tizenegy zsáknyi szemetet és hulladékot szedtek össze. Az Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesületének szorgos kezű tagjai a helyi közösség épülete előtti parkban vágták le a füvet, facsemetéket ültettek, bemeszelték a fákat és befestették a padokat, a plébánia tagjai az Emmausz Fiúkollégium tanulóival és a hívőkkel együtt pedig a Mária Neve templom körül szorgoskodtak. A részvevők elmondták, az effajta megmozdulásokhoz nem pénz, hanem kizárólag jóakarat, összefogás, és tenni akarás szükséges.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..