home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Hogyan rendezzük be a hálószobánkat?
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2023.12.27.
LXXVIII. évf. 51. szám
Hogyan rendezzük be a hálószobánkat?

Az otthonunk egyik legtöbbet használt helyisége a hálószoba, berendezése pedig leginkább az igényeinktől, a kedvenc stílusunktól, valamint a személyiségünktől függ.

Különösen fontos előre megtervezni, legyen-e televízió a helyiségben, vagy olvasni szeretnénk inkább esténként. Milyenek legyenek a lámpák? Van-e lehetőség gardróbszekrény kialakítására, vagy máshol kell tárolni a ruháinkat? Megannyi kérdés merül fel, mielőtt elkezdenénk tervezni. Amikor már elhelyeztük gondolatban, illetve papíron a berendezést, akkor a stílust vegyük górcső alá. Fontos, hogy illeszkedjen a lakás többi részéhez, és persze mindenképp legyen bensőséges. Nézzünk most néhány irányzatot!

1. Minimalista módon

A minimalista irányzat legjellemzőbb vonása, hogy nagyon egyszerű, puritán, letisztult. Nincsenek felesleges holmik, már-már ridegnek mondható. Ha szeretjük ezt az irányzatot, akkor mindenképp tervezzünk be szekrényt, hogy soha ne hagyjunk elöl semmit. Ebben a helyiségben minden használati tárgyat, ruhát szerencsés azonnal elpakolni.

2. Dizájnerirányzat szerint

A legújabb trendek közé tartozik a dizájnerstílus, mely igazán nagy luxusérzettel párosul. Legfőbb jellemzője az izgalmas, egyszersmind komor színpárok használata. Ha ilyen szobát szeretnénk létrehozni, alkalmazzunk drága textileket, fémkiegészítőket és sok-sok díszpárnát.

3. Romantikusan

A romantikus hálószobákban mindig az egyszerűség, a tisztaság győzedelmeskedik. Legtöbbször virágminták tűnnek fel benne, de a kifinomultság, az elegancia az igazán lényegretörő. A romantikus hálószobában a gyertyafény sem hátrány, hiszen a jelszó: harmónia mindenekfelett.

4. Etro hálók

Az etro jellemzője a meleg, jobbára földszínek használata. Talán legjobban a mediterrán stílusvilágra hasonlít. Nem maradhatnak el a természetes anyagokból (fából, bőrből) készült kiegészítők sem. Egy hatalmas fa franciaágy — melynek fejtámlája bőrberakású — különleges eleme lehet az ebben a stílusban kialakított hálónak.

5. A glamour szerinti

Ez a stílus a legapróbb hálóban is budoárérzést nyújt. Leginkább a vidám, csajos színeket és a pihe-puha, ízléses dekorációs elemeket részesíti előnyben. Általuk a végeredmény igazán otthonos lesz.

6. Barokkos túlzásokkal

Nagyon jól ismerjük a barokk jellegzetességét, mely a túlzásokról szól. Egy háló esetében nem maradhat el a kidolgozott fejtámlájú franciaágy, valamint az emellé rendelt éjjeliszekrény, komód, illetve a dekorációs elemek, melyekre ugyancsak jellemző a túldíszítettség. Ám tudvalevő, hogy a barokkot bizony így szeretjük!

7. Vidékies hangulat

Ha szeretjük a vidéki egyszerűséget, akkor azt a lakás többi részéből hozzuk be a hálószobánkba is. Minden bútordarabban visszaköszönhet ez a kedves irányzat a maga bájával. Leginkább fehér bútorok jellemzik, illetve a natúr árnyalatú textilek, függönyök, díszpárnák, fodrok.

8. Retró elemek

Retró stílusban mindig különleges enteriőrt alkothatunk. A geometrikus minták felkerülhetnek tapéta formájában például a franciaágy mögé, és az élénk színeket szintén ne hanyagoljuk. A legfontosabb elem azonban a műanyag szék, a plasztika, illetve a pop minden árnyalata.

9. Letisztultan

A városi trendre jellemző a letisztultság minden formája. Fontos, hogy egy színnel dolgozzunk a helyiségben, és ezen árnyalat köré alkossuk meg a teljes hálószobát. A letisztultság legfontosabb eleme, hogy a holmik jobbára nincsenek szem előtt a rend érdekében.

10. Modern lakberendezés

A modern hálók jellemzője egy-egy erőteljesebb neonos szín, mely végigvonul a helyiségen. Mindezt ezüst kiegészítőkkel lehet még erőteljesebbé tenni, például egy csillár vagy éjjeli lámpa alakjában. A franciaágy szintén lehet ezüstös keretű, elé pedig puha szőnyeget helyezhetünk.

A szerző látványtervei

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..