home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Hogy mindenkinek legyenek örömteljes pillanatai
Kónya-Kovács Otília
2014.12.26.
LXIX. évf. 52. szám
Hogy mindenkinek legyenek örömteljes pillanatai

Az ünnepek ideje alatt megsokszorozódik minden: a segítőkészség, a jóra hajlás, a tenni akarás. Hogy mindenki tudjon örülni egy kis ajándéknak, adománynak, egy-egy előadásnak, közös éneknek, táncnak.

Az ünnepeket megelőzően a civil szervezetek közösen szépítették Muzslya központját, hogy ne kelljen szégyenkezni a régi mozi épülete miatt. Erre az alkalomra csillogó fénybe öltöztették az épületet, és egy fenyőfát is kidíszítettek – mindez a Bethlen Gábor Alap támogatásával és a Fókusz Klaszter közreműködésével jöhetett létre. Karácsony a szeretet ünnepe elnevezéssel csomagokat osztottak a gyerekeknek, hogy még emlékezetesebb legyen számukra az idei ünnep.

*



A Muzslyai Karácsony elnevezésű jótékonykodást másodízben tartották meg a fiúkollégium melletti tornateremben, ahol a sok-sok fellépő – az óvodásoktól a nyugdíjasokig -- gazdag programot biztosított. Az óvodások és az iskolások mellett fellépett a Muzslai Petőfi Sándor MME két mazsorett csoportja, továbbá a Kisbanda citerazenekar, a Margaréta leánykórus, a vegyes kórus, valamint Muhi Dániel és Tasi Szabina szólóénekes. Közreműködött Mezei Szimóna, a temerini Tini táncdalfesztivál idei első díjasa, és az általa vezetett Don Bosco gyermekkórus is bemutatkozott. Énekelt még a templomi kórus, valamint vendégfellépőként emelte a színvonalat a nagybecskereki Emmanuel kamarakórus.

Kirakodóvásár is volt, amelyre vidékről is jöttek kézművesek, cukrászok, de a helybeliek se maradtak le. A Nők Klubjának tagjai finom süteményeket, teát, kávét kínáltak. Az amatőr szakácsok többféle ételt készítettek, például volt gazdag bableves, jófajta halászlé, sült hal. A Szent Márton Borkedvelők Egyesületének forralt borát is igencsak sokan kóstolgatták. A szervezők, mint mondták, arra törekedtek, hogy jutányos árakat szabjanak, hogy mindenkinek örömet okozzanak. A bevételt az egyik boltban élelmiszerre költhetik el a rászorulók: sérült gyerekeket nevelők, magatehetetlen idős személyek és szegényebb sorsban élők. A rendezvénynek mindenképpen folytatása is lesz, hisz ilyenkor nemcsak a segítségre szorulók örülnek, hanem az adakozókat is jó érzéssel tölti el, hogy segíthettek.

*

Már hetedik alkalommal szervezett jótékonysági Mikulás-bált a VMSZ muzslyai helyi szervezete, amelynek a bevételéből játékokat vásároltak és adományoztak a Szava Kovačević helyi közösség Tücsök óvoda magyar csoportjának.

Varga Judit óvónő mesélte, nagy az örömük, mert felbecsülhetetlenek ezek az adományok. Más forrásra nem igazán számíthatnak, új játékokat is csak ilyenkor kapnak. A csoportba járó 14 kisgyermek közül sokan még aludni se tudtak előző éjjel, annyira izgatottan várták az új játékokat.

Sztojkó József, a VMSZ helyi szervezetének elnöke elmondta, jó érzés látni a gyermekek örömét. Az őszinte, mosolygós arcok láttán is elérzékenyülne bárki, hát még ha egy-két verset, dalt is elmondanak, elénekelnek hálaképp...

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..