home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
Hivatalosan is Szatmári Adrián Topolya polgármestere
Talpai Lóránt
2024.07.12.
LXXIX. évf. 28. szám
Hivatalosan is Szatmári Adrián Topolya polgármestere

Péntek délelőtt tartotta meg alakuló ülését a Topolyai Községi Képviselő-testület. A polgármesteri tisztséget, csakúgy mint az elmúlt négy esztendőben, Szatmári Adrián fogja betölteni a Vajdasági Magyar Szövetség képviseletében. Az alpolgármestert viszont ezúttal nem a VMSZ frakciójából, hanem a Haladó Párt frakciójából választották ki Stevan Ančevski személyében. A polgármesteri és az alpolgármesteri tisztség mellett a Topolyai Községi Képviselő-testület egyebek között döntött még az új tanácstagok kinevezéséről is.

A képviselők eskütétele után titkos szavazás keretében megválasztották a kkt régi-új elnökét Saša Srdić személyében, az alelnök pedig Becskei Tibor lett. Az elnökhelyettesi, azaz az alpolgármesteri tisztséget Stevan Ančevski tölti majd be, aki Kisbelgrádban született 1982-ben, az általános iskolát Topolyán, a műszaki szakközépiskolát és a közgazdasági főiskolát pedig Szabadkán végezte el. Az elnökség tagjai lettek: Tomik Nimród, Mentus Lívia, Seffer Attila, Nagy Norbert, Milan Obradović, Nataša Šević, Jasmina Zimonjić.

Szatmári Adrián megköszönte a polgárok bizalmát, és hangsúlyozta, nagy megtiszteltetés és felelősség is egyúttal a községi elnök tisztségének betöltése. Az elmúlt időszakban számos projektumot véghez vittek, melynek az elkövetkező időszakra nézve is pozitív hatása lesz.

— Továbbra is a polgárok életminőségének javítása a cél. Folyamatban van a községi fejlesztési terv véghez vitele, 2022 óta. A kommunális közvállalattal együttműködésben megoldódik a kanalizáció kiépítése, a hulladékszállítás és a vízvezeték-hálózat rekonstrukciója. Tárgyalások folynak a Srbijagas vállalattal, épül a fedett uszoda/medence, az egykori hotel épülete, nagy hangsúlyt fektetünk majd a sport, a rekreáció területeire, valamint az egészségházzal és a Vöröskereszt szervezettel együttműködve a polgárok életminőségének javítására is. Mindannyiunk érdeke, hogy Topolya község a dinamikus fejlődés útján haladjon tovább — hangoztatta az újonnan megválasztott polgármester.

Fényképezte: Talpai Lóránt

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..