home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Hittel cselekedni, minderről pedig nyíltan szólani!
Martinek Imre
2023.11.20.
LXXVIII. évf. 46. szám
Hittel cselekedni, minderről pedig nyíltan szólani!

Jelen év enyészet havának harmadik szombatján (november 18-án) tartotta meg évi közgyűlését a visegrádi Szent György Lovagrend Délvidéki Nagypriorátusa.


A visegrádi Szent György Lovagrend Délvidéki Nagypriorátusa évi közgyűlésének résztvevői — Óbecse, 2023. november 18-a

Történt mindez Óbecsén, helyszínileg a Zlatna obala (a valamikori Bela lađa) szállodában. A hivatalosan négy napirendi pontba sűrített gyűlésen — az elmúlt év rendi tevékenységeinek összefoglalása mellett (a délvidéki nagypriorátus szabadkai, zombori, verbászi, nagykikindai és nagybecskereki priorátusának jelen lévő elöljárói és küldöttjei beszámolói révén) — a soron következő esztendőre vonatkozó tervek, elképzelések is szóba kerültek.

Ez utóbbi pont taglalásakor több felszólaló delegátus a „nyitás” szükségességét is hangsúlyozta, vagyis a hangzó-, mozgóképes és az írott média — az eddiginél jóval aktívabb — bevonását. Magyarán: nyíltan szólani a közösségeinkben és köztünk élő Szent György-lovagok által közvetlenül, illetve az ő közbenjárásuk révén megvalósuló közösségépítő és nemzetmegtartó cselekedetekről. Egyre szórványosodó égiszünk alatt is.  

Helyszíni (autó)fotónk a közgyűlés szakmai részének bevégeztével, illetve az azt követő ebéd és kötetlen hangvételű társalgás közötti intervallumban készült.

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..