home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Hitelesség, felkészültség, eltökéltség
(Tha)
2014.10.21.
LXIX. évf. 43. szám
Hitelesség, felkészültség, eltökéltség

A felsőhegyi Művelődési Otthonban 1956 emlékezetére ünnepi műsort tartottak, mely egyúttal a Magyar Összefogás kampányrendezvénye is volt. Az eseményen részt vett Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke és Pásztor István, a Tartományi Képviselőház, valamint a VMSZ elnöke.

Pásztor István beszédében hangsúlyozta, a vajdasági magyarság számára ebben az évben ez már a negyedik kampány és döntéshozatali pillanat, mely nem csak a közeljövőnket határozza meg.

— Egy olyan megmérettetés előtt állunk, amely nem kisebb és nem nagyobb, mint a már mögöttünk lévők, hanem ugyanolyan fontosságú, mert vannak általunk kiharcolt kérdéskörök, melyeket a nemzeti tanácson keresztül kell rendeznünk. Érdekünk, hogy ezekkel a kérdésekkel olyanok foglalkozzanak, akik mögött élettapasztalat és teljesítmény van, akik elkötelezett hívei ennek a közösségnek, és ilyenek mindazok, akik a Magyar Összefogás listáján találhatóak — mondta Pásztor István, majd hozzátette, hogy a leadott voksok száma „súlyt ad”, ezért fontos, hogy október 26-án a polgárok közül minél többen jelenjenek meg az urna előtt, és azoknak szavazzanak bizalmat, akik eddig is tettek a közösségért, vagyis a Magyar Összefogás listájának. 

Németh Zsolt a többi közt gratulált az elsöprő sikerhez, hogy a VMSZ-nek ismét hat parlamenti képviselője van Belgrádban, majd így folytatta:

— Miközben lapozgattam a Magyar Összefogás programját és a jelöltjeiről szóló kiadványt, három kifejezés emelkedett ki a szövegből: a hitelesség, a felkészültség és az eltökéltség. Ez a három szó tökéletesen összefoglalja azt, amit az elmúlt években Pásztor elnök úr vezetésével a VMSZ és a Magyar Összefogás is a zászlajára tűzött.

A jelenlévőkhöz intézett felszólalását a következő mondatokkal zárta:

— Ebbe a Magyar Összefogásba egy kicsit minket, Magyarországot, vagy ha úgy tetszik, a Fideszt is értsék bele. Azért vagyok itt, hogy jelezzem, ott vagyunk a Magyar Összefogás mögött, és mindig számíthatnak ránk.

Hajnal Jenő, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet igazgatója, a Magyar Összefogás lista vezetője ezekkel a szavakkal fordult a közönséghez:

— Tudjuk, honnan jöttünk, tudjuk, mit akarunk, tudjuk, mit kell tennünk! Elszántak vagyunk, azt a munkát, amelyet magunkra vállalunk, olyan emberekkel kell elvégezni, akik erre alkalmasak, akik ezen a tájon ennek a közösségnek a boldogulását szeretnék elérni, akik azt a biztonságot és védelmet nyújtják nekünk, amelyet a vajdasági magyarság megérdemel. A Magyar Összefogás programjának a középpontjában azok állnak, akik itt maradtak a szülőföldjükön, éjt nappallá téve dolgoznak, a gyermeküket magyar bölcsődébe, óvodába, iskolába íratják, magyar újságot olvasnak, színházba járnak. Akik arra is odafigyelnek, ha a boltba belépnek, jó napot!-tal köszönjenek, akik tudják, mit jelent az a hagyomány és örökség, amelyet az őseink hagytak ránk. Akik értik, hogy itt élni s halni kell, hiszen ez a szülőföldünk, ez az a táj, amely felnevelt bennünket, és amelyért mindent meg kell tennünk, hogy fiataljaink itt maradjanak, itt találják meg a boldogulásukat. 
Az ünnepi műsorban fellépett a felsőhegyi Népdalbarátok Klubja és a gyermektánccsoport, a bogarasi Búzavirág asszonykórus és citerazenekar, Keviből a Pilikék gyermektánccsoport, valamint Rekovics Réka és Kólity Kinga versmondó. A program a Mécsvirág együttes (Verebes Krnács Erika, Baráth Hajnal Anna, Zsoldos Ervin) bemutatkozásával zárult.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..