home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Hírek a törökkanizsai falugazdász irodájából
Borbély Tivadar
2024.04.22.
LXXIX. évf. 16. szám
Hírek a törökkanizsai falugazdász irodájából

Az elmúlt időszakban a törökkanizsai falugazdász irodájára a bőséges és hatékony munka volt jellemző. A tevékenység legnagyobb része a mezőgazdasági termelőkhöz fűződik.

A területalapú támogatások lekérése után a támogatás végzésének elfogadása volt „napirenden”, továbbá az ezeknél felmerülő problémák, valamint a különféle fellebbezések írása a minisztériumnak.

— Fontos elmondani, hogy a termelők többsége már megkapta területalapú támogatását. Akik esetleg eddig még nem, azokat megkérem, keressenek fel az irodában, hogy ellenőrizzük, milyen státuszban van a támogatás. Ezenkívül ha szükséges, akkor a javításokat is elvégzem ahhoz, hogy a termelők mielőbb hozzájussanak a nekik járó támogatáshoz. Jelen pillanatban az üzemanyag-támogatás igénylése is folyamatosan zajlik, illetve a tartományi mezőgazdasági titkárságnál is kiírták a mezőgazdasági termelőknek a pályázatokat, ahol a fiatal, kezdő vállalkozóknak van nyitva pályázat, amelynek határideje április 26-a – mondta Ótott Nóra törökkanizsai falugazdász.

Ótott Nórától azt is megtudtuk, hogy a tegnapi, sorrendben 21. Birkanyíró- és Birkapörköltfőző Fesztiválon — melynek fő szervezője a Zentai Gazdakör — a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége is segédkezett. A látogatókat színes program várta: volt helyitermék-kiállítás, birkanyírás, főzőverseny, kirakodóvásár és művelődési műsor.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..