home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Hírek a súlyemelés világából
Tóth Tibor
2023.04.27.
LXXVIII. évf. 17. szám
Hírek a súlyemelés világából

Vasárnap ért véget Jerevánban a súlyemelő-Európa-bajnokság. Az eseményen jelen volt a Spartacus tagja, a +109 kilogrammos súlycsoportban versenyző Kajdocsi Tamás és edzője, Rozsnyik Ervin is. Tamás a zárónapon lépett volna pódiumra, egy sérülés következtében — mely az Eb előtt tíz nappal jelentkezett, és a bemelegítés során a fájdalom erősebbé vált — azonban a szabadkai súlyemelő kénytelen volt visszalépni a versenytől. Az olimpiai selejtezőciklus második állomása Havanna, a kubai fővárosban hét hét múlva rendezik a versenyt.

Inđija volt a házigazda a 20 és a 23 éven aluli súlyemelők országos bajnokságának, melyről a Spartacus tagjai több éremmel tértek haza. Aranyérmet nyert a Bencsik Masa Balázs, Ördög Iván, Német Richárd, Pásztor Filip alkotta, 20 éven aluli csapat, Bencsik Masa, Ördög, Német és Pásztor egyéniben is a dobogó legfelső fokára állhatott. Ezüstérmet Szekeres Fábián és Bús Máté, bronzot pedig Juhász Ákos és Rozsnyik Attila nyert. A 23 éven aluliak mezőnyében Aleksandar Saulić, Haskó Viktor és Hődör Patrik szerzett országos bajnoki címet. Két országos csúcs megdöntése is a szabadkai versenyzők nevéhez fűződik: Bencsik Masa (81 kg) 110 kg szakítással, 131 kg lökéssel és 241 kg összesített eredménnyel a 20 éven aluliak mezőnyében, Ördög (67 kg) pedig 85 kg szakítással, 101 kg lökéssel, 186 kg összesített eredménnyel döntött új országos csúcsot.

A versenyzőket Tina Alijević, Haskó Tibor és Nagy Csongor edzők kísérték el az inđijai versenyre.


Fotók: Spartacus Súlyemelőklub

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..