home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Hírek a nyugdíjasok otthonából
(-r-s)
2014.10.08.
LXIX. évf. 41. szám

Kellemes meglepetés érte nyugdíjas-egyesületünket a Napsugaras Ősz gálaműsora alkalmával. Az nem számít különösnek az ilyen esteken, hogy a meghívott tartományi és városi vezetők, valamint a testvéregyesületek képviselői tiszteletüket teszik környékük idős embereinek találkozóin, az viszont már annál inkább, hogy ezúttal jelen volt Eszék, Pélmonostor és Borovó küldöttsége, s barátságukat felszólalásaikkal is alátámasztották.

Napsugaras Ősz – még egyszer

Kellemes meglepetés érte nyugdíjas-egyesületünket a Napsugaras Ősz gálaműsora alkalmával. Az nem számít különösnek az ilyen esteken, hogy a meghívott tartományi és városi vezetők, valamint a testvéregyesületek képviselői tiszteletüket teszik környékük idős embereinek találkozóin, az viszont már annál inkább, hogy ezúttal jelen volt Eszék, Pélmonostor és Borovó küldöttsége, s barátságukat felszólalásaikkal is alátámasztották.

A másik újdonság az volt, hogy az egyesület a meghívott vendégeknek, a vb tagjainak és a helyi közösségekben működő szervezetek vezetőinek vacsorát rendezett a Spartacus vendéglőben (az egykori iparkamarában), s ehhez ők is hozzájárultak. Az italokat például a Rokkantnyugdíjasok Szervezete, az édes és a sós csemegét a Gerontológiai Központ szakácsai tették a vendégek asztalára, stb.

Noha a szólóénekesek, a szavalók, a koreográfusok, a karmesterek és a korrepetitorok majdnem minden hasonló rendezvényen kisebb-nagyobb ajándékban részesültek, a hölgyek ezúttal különösen szép virágcsokrot, az urak pedig jóféle palackozott bort vehettek át.

A vb ezenkívül 3000 dinár adományozását hagyta jóvá ama helyi közösségek szervezetének, amelyek maguk is megrendezik műsorukat, de ezután a központ engedélye nélkül is költhetik megtakarított pénzüket (a tagdíj húsz százaléka őket illeti meg). A vezetőség arra kéri őket, idejében jelentsék be ünnepségük időpontját, hogy a rendezvényeken a vb küldöttsége is részt vehessen.

Újra megnyílt a Topolyai Művésztelep

Annak okán, hogy a szabadkai nyugdíjas-egyesület jó kapcsolatot ápol a topolyaival, úgy véljük, illik bejelentenünk, hogy a város művésztelepe újra megnyitotta kapuit, ezzel mintegy tisztelegve azok előtt a kiválóságok előtt, akik a múlt század ötvenes éveinek végén létrehozták a telepet — mégpedig Vajdaságban elsőként. Itt főként a két Imre — Dévics és Sáfrány — alkotómunkáját kell kiemelni, akik, miután kötelességük máshová szólította őket, törődtek a teleppel, újra és újra visszalátogattak oda.

A telep a két kitűnőség és közvetlen munkatársaik távozása után sajnos az enyészeté lett, illetve az oda „látogató” hívatlan vendégek és tolvajok kezébe került, akik azt saját, sokszor bűnös cselekedeteikre használták fel. Ennek a helyzetnek vetett véget Topolya önkormányzata. Felújította a romos épületet, és lakályossá tette a festők, szobrászok, grafikusok, valamint a környékünkön népszerű egyéb alkotói tevékenységek művelői számára.

RÖVIDEN

NEM KAPTA MEG AZ EGYESÜLET az idei anyagi támogatását a várostól — emiatt a minap Dragica Lučev elnök asszony Maglai Jenő polgármesterrel tárgyalt. Természetesen szóba kerültek az idei anyagi gondok, és az egyesület ígéretet kapott arra, hogy fedezni fogják az időszerű költségeit. A jövőben a kiutalások az igénylő szervezetek pályázatától fognak függni, tehát a következő évi projektumot alapos munkával kell majd elkészíteni.   

AKÁRCSAK A BANKOK, A BIZTOSÍTÓK IS, különösen a veszteségesek, illetve az  annak határán működők a nyugdíjas-egyesületet szép levelekkel „tisztelik meg”, melyekben „különösen kedvező” szolgáltatásaikat ajánlják. Az egyesület végrehajtó bizottsága úgy véli, hogy az újvidéki DDOR szabadkai kirendeltségével immár két évtizede kitűnően együttműködik, a jó munkakapcsolatot tehát nem kívánja mások miatt felmondani.

BOGRÁCSGULYÁSFŐZŐ VERSENYT szervez Ludas nyugdíjasainak helyi szervezete október 10-én a közösség és az egyesület székházában — jelentette be a végrehajtó bizottság ülésén Engi Péter elnök, szervező. Az alkalomra nemcsak versenyzőket, jókedvet kerekítő vendégeket hívtak meg, hanem az egyesületi vezetőket, a tagságot és minden jó barátot is szeretettel várnak.

MEGNYUGTATÓ LEHET energetikai miniszterünk, Miroslav Antić bejelentése, miszerint az idei télen nem kell áramkorlátozásoktól tartanunk. Ez sajnos sovány vigasz annak a több mint 700 000 idős embernek és családjának, akinek a fűtés és a mindennapi betevő előteremtése is gondot okoz, főleg hogy még az unokákról is gondoskodniuk kell, ha gyermekük munkanélküli. Világosság lesz, meleg szoba és ennivaló már kevésbé.

OHRIDRA SZERVEZ ÖTNAPOS (október 22-étől 26-áig) kirándulást a Subotica-trans utazási irodája. Az ott-tartózkodás nem csak pihenésből fog állni, mivel macedón történészek segítségével a részvevők megismerhetik majd a nép hol dicső, hol pedig szomorú történetét. Meg kell említeni, hogy a városka egykor a pátriárka székhelye volt, és híres embereket küldött Bizánc vezetői sorába. Meglátogatják majd Tetovót, Szkopjét, a környék fürdőhelyeit, sőt Tiranát, Albánia fővárosát is. Érdeklődni az 555-466-os telefonszámon lehet.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..