home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Hírek a nyugdíjasok otthonából
(-r-s)
2014.06.25.
LXIX. évf. 26. szám

Az Adagio évzáró hangversenye — A nyugdíjas a legmegbízhatóbb ügyfél — Röviden

Az Adagio évzáró hangversenye

Szabadka nyugdíjas-egyesületének vegyes énekkara, az Adagio június 25-én, szerdán, 19 órai kezdettel rendezi meg évzáró hangversenyét a városháza dísztermében. Ez alkalomból az est díszvendége a Szabadkai Fúvószenekar lesz, amely részint kíséri az énekkart, részint pedig válogatást ad elő gazdag repertoárjának legszebb számai közül. Vendégként fellép a szabadkai német szövetség Regenbogen vegyes kara, amely szinte állandó kísérője az Adagiónak. A rendezvényre a belépés díjtalan, és minden korosztályt szeretettel várnak.

A nyugdíjas a legmegbízhatóbb ügyfél

Lapunk nemrég kommentárt közölt arról, hogy a bankok (hatvan helyett) immár a hetvenötödik életévüket betöltő nyugdíjasoknak is adnak kedvező kamatú készpénzhitelt és egyéb engedményt. Ezt követték a turisztikai ügynökségek, amelyek szintén szigorú pénzügyi politikát folytattak idős polgártársainkkal szemben.

Érdekelt bennünket, hogy a pénzügyi forgalmuk jelentős csökkenésén kívül mi motiválta a bankokat és az ügynökségeket erre a lépésre. A válasz: tapasztalatuk szerint a nyugdíjasok és általában az idős korosztály tagjai a legmegbízhatóbb pénzügyi partnerek. Magyarán: pénzügyi kötelezettségeiknek annál inkább tesznek eleget, minél idősebbek. Miközben a bankok nehezen tudják behajtani a jó anyagi helyzetben lévő cégeken az adósságot, ritka az a nyugdíjas, aki nem törleszt a megszabott időpontig.

Röviden

VISZONTLÁTOGATÁSRA UTAZIK PALÁNKÁRA a nyugdíjasok Adagio énekkara július 1-jén. A baráti találkozón — amelyre a szabadkai vezetőség néhány tagja is ellátogat — néhány énekszámot is előadnak. 

MINDEN BIZONNYAL TURIA LESZ ama tagok kirándulásának helyszíne, akik az elmúlt hónapokban a munka javának elvégzését vállalták, és új tagokat toboroztak. Több megkeresett egyesület közül Turia nyugdíjasai gyorsan, lelkesen válaszoltak a szabadkaiak levelére, és tartalmas programot kínáltak. Az utazásra július 4-én kerül sor.

INGYENES VÉRNYOMÁS- ÉS VÉRCUKORMÉRÉST tartanak a tagok számára július 2-án, 8 és 10 óra között. A vizsgálaton részt vevők ne reggelizzenek és ne igyanak cukrozott italt. A szerény körülmények között élők orvosi bizonylat ellenében ingyen gyógyszert kaphatnak. Az egyesület kéri a város lakosságát, hogy ajándékozza neki felesleges gyógyszereit, és ezzel segítse a beteg időseket.

ESZTERGOMBA, SZENTEDRÉRE ÉS VISEGRÁDRA látogatnak július 19-én a Peščara helyi közösség polgárai. A budapesti utazás sikerén felbuzdulva a tagság úgy döntött, havonta szervez egynapos kirándulást. Az ötven férőhelyes bérelt busz — megfelelő hírverés esetén — gyorsan megtelik, s a lehetőséget főként a nyugdíjasok használják ki.

INGYENES SZEMVIZSGÁLAT LESZ az otthonban (Sava Šumanović u. 2.) június 25-én, 9-től 11 óráig Mića optikus jóvoltából. Ezúttal is lehet szemüveget és más optikai kelléket (háromhavi részletre) vásárolni. Az érdeklődőknek nemcsak tagkönyvüket kell felmutatniuk, hanem igazolványukat és a legutóbbi nyugdíjcsekket is.

A SZERB EGÉSZSÉGÜGYI NŐVÉREK KÖRE július 2-án a Đorđević Tanyán megünnepli Vidovdant, azaz Vid napját. A szervező a kör végrehajtó bizottsága, s mivel tagjainak többsége nyugdíjas nővér, a szervezeten kívüli idős kolléganőiket is szívesen látják a találkozón. Gyülekezés a délelőtti órákban, a programban élőzenével kísért közös ebéd szerepel.   

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..