home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Hírek a nyugdíjasok otthonából
(-r-s)
2014.06.18.
LXIX. évf. 25. szám

A nyári ellátás kínálatából — Két jeles hangversenyre készül az Adagio — Ágoston József szép ajándéka — Kerek évfordulót ünnepel Hajdújárás

A nyári ellátás kínálatából

A minap a szabadkai nyugdíjas-egyesület székházában és a helyi közösségek tagozataiban megkezdődött a nyári élelmiszerellátásra jelentkezők összeírása. A jól bevált szokás szerint a központ meghirdette pályázatát a gyártó üzemek, a termelők és a kereskedők között, mert így a kínált árakban és a többé-kevésbé ismert minőségben is lehet válogatni.

A STEP tisztítószereket kínáló üzem, a Trgopromet kereskedelmi vállalat és a ludasi Noge vágóhíd három-három, a magyarcsernyei Otković Farm és a horgosi Higlo hűtőház két-két havi törlesztésre bocsátja áruba termékeit azzal, hogy rendeléskor be kell fizetni az első részletet.

1. A STEP cég kínálatában minden olyan konyhai és fürdőszobai tisztító- és tisztálkodószer megtalálható — a sampontól a törlőrongyig —, amely egy mai háziasszony számára nélkülözhetetlen.

2. A Trgopromet — két kiszerelésben — kristálycukrot, kétfajta étolajat és háromfajta lisztet tett listájára.

3. Az Otković Farm naposcsibéket árul.

4. A Noge vágóhídtól sertés- és üszőhúst, rostonsültnek való kevert húst, szinte minden fajta, házinak is mondható felvágottat, kulent és kolbászt, hússzalonnát lehet rendelni.

5. A Higlo fagyasztott borsót, lecsónak való kevert húst, zöldségfélét, sárga- és zöldbabot, valamint salátának való keveréket tett listájára.

Sajnálattal kell közölnünk, hogy a piaci felügyelőség tiltja a pontos listák és az árak közzétételét, így ebben nem segíthetünk a tagoknak. Azt még elmondhatjuk, hogy rendelni az otthonban és a helyi közösségek szervezeteiben lehet június 30-áig, a tagkönyv, az igazolvány és az utolsó nyugdíjcsekk felmutatásával.

Két jeles hangversenyre készül az Adagio

Az idei Vid-napok (Vidovdan) szervezői ünnepi hangverseny megtartására kérték fel a nyugdíjas-egyesület Adagio vegyes énekkarát. A szervezők nemcsak a nyugdíjasokat, hanem a város polgárait is szívesen és szeretettel látják vendégül a városháza dísztermében június 25-én, szerdán, 19 órakor.

Eddigi gyakorlatához híven az Adagio most is meghívta a német szövetség Regenbogen vegyes karát, és minden bizonnyal fellép a palicsi Szederinda sok szép díjat magáénak tudó énekkara is.

Az Adagio június 27-én Leskovacon részt vesz a nyugdíjasénekkarok országos versenyén, amelyet ugyancsak a Vid-napi ünnepségek keretében rendez meg a szerbiai város nyugdíjas-egyesülete tíz együttes részvételével. Vajdaságot Újvidék, Mitrovica (Szávaszentdemeter) és Szabadka képviseli.

A szabadkaiak ezt az alkalmat arra is kihasználják, hogy a szakszolgálat tagjait és a helyi szervezetekben önkéntesen, szorgalmasan dolgozó embereket kirándulásra vigyék. A bérelt autóbusz ugyanis ötven férőhelyes, az énekkarnak pedig harminc tagja van, így tehát marad még húsz hely a jeles aktivistáknak is.

Ágoston József szép ajándéka

Ágoston József, az egykori jeles labdarúgó, aki nyugdíjba vonulása óta az egyesület aktív tagja (minden közgyűlés küldötte, a végrehajtó bizottság és több más szerv vezetőségi tagja, jelenleg az Elízium szolidáris polgári közösség ib-tagja stb.), a Soko Banjában működő üdülőt szép ajándékkal lepte meg: egy tévékészülékkel.

Illik elmondani, hogy amióta Szabadka nyugdíjasainak üdülője van a szerbiai légfürdőben, a főidényben annak egyes számú szobáját folyamatosan Ágoston József bérli. Úgy véli, hogy egészségét és erőnlétét jórészt ezeknek a vendégeskedéseknek köszönheti, tehát háláját fejezte ki ezzel a szép gesztussal. Köszönet érte!

Kerek évfordulót ünnepel Hajdújárás

Hajdújárás nyugdíjasszervezete június 28-án, 16 órai kezdettel a helység művelődési otthonában megünnepli fönnállásának és sikeres munkájának harmincadik évfordulóját. Erre az alkalomra a település idős polgárai gazdag műsort készítettek, amelyre szeretettel várják nemcsak a tagokat, hanem a polgárokat is.

A program:

16.00 órakor megnyitják a kiállítást,

16.10-kor rövid ünnepi műsor,

17.00 órakor a köszönő oklevelek átadása,

17.20-kor ünnepi közgyűlés, beszámoló a harminc év munkájáról,

19.00 órakor zenés vacsora, ára 600 dinár.

Helyfoglalás Szűcs Erzsébetnél a 060/448-15-77-es telefonszámon.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..