home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Hírek a nyugdíjasok otthonából
(-r-s)
2013.10.23.
LXVIII. évf. 43. szám
Hírek a nyugdíjasok otthonából

Napsugaras Ősz: Palics kitesz magáért — Utcahosszal az albánok mögött — Röviden

Napsugaras Ősz: Palics kitesz magáért

Palics nyugdíjasai mindig is szorgalmasan kivették részüket településük ügyes-bajos dolgainak intézéséből, ezért nagy népszerűségnek örvendnek, a többi között a Napsugaras Ősz rendezvényei is, melyek szépszámú közönséget vonzottak, s igen jó hangulatban zajlottak le.

Az idei, gazdag művelődési műsoruk — melyben részt vesznek az iskolák, óvodák tanulói és a művelődési egyesületek tagjai — feltehetően túltesz az eddigieken. A helyi szervezet tagsága október 23-án, 17 órakor találkozik a Jelen tanyán, a műsor után vacsorával vendégelik meg az egybegyűlteket, aztán rophatják a táncot kedvükre.

A műsorban fellép a városi egyesület Adagio, valamint a helység művelődési körének Szederinda énekkara, a szabadkai Mladost ifjúsági kultúrkör pedig zenével és rövid műsorszámokkal szórakoztatja a közönséget. Kiss Miskolczi Diána (az Adagio karnagya) szólóénekesként működik közre, majd színre lépnek a Bodrogi lányok és a kedvenc, Lídia. Végül a Palicsi Magyar Művelődési Egyesület gyermekszavalói veszik át a színteret.

Utcahosszal az albánok mögött

Az idősek világnapja alkalmából a HelpAge International nemzetközi szervezet közzétette az idős emberek nyugdíjáról, életkörülményeiről összeállított listáját, amely 91 országban végzett körkérdés alapján készült. Szerbia 64. helyével a szegények csoportjába került.

Talán mondani sem kell, hogy a lista élén Svédország, Svájc, Norvégia, Hollandia, az USA és Németország szerepel. Szomszédjaink közül Szlovénia a 20., Horvátország a 41., Montenegró pedig a 83. helyet foglalja el — Macedónia és Bosznia nem került rá a listára.

Az egykori viszonyok ismeretében talán érdemes megjegyezni, hogy Albánia a 39. helyen áll, megelőzve a horvátokat és bennünket.

Röviden

A LEGIDŐSEBB SZABADKAI HÁZASPÁROK, nők és férfiak jelentkezését várja a Vöröskereszt szabadkai szervezete, mivel a Napsugaras Ősz keretében szeretné üdvözölni és megajándékozni őket. Aki úgy véli, hogy kora alapján érdemes jelentkeznie, tegye ezt meg személyesen a szervezet székházában (Fasizmus áldozatainak tere 3.) vagy a 024/621-101-es telefonszámon munkanapokon, délelőtt.

A NAPSUGARAS ŐSZ MÉG HÁTRALEVŐ RENDEZVÉNYEI: Kisradanovác: 23-án, 17 órakor az otthonban; Sándor és Zorka, mindkét szervezet 25-én, 16 órai kezdettel, a helyi közösségük otthonában.

INGYENES KOMPUTERES SZEMVIZSGÁLATOT tart a nyugdíjasok székházában Mića optikus október 30-án, 9-től 11 óráig. A szolgáltatás igénylői tagsági könyvükkel igazolják, hogy kifizették tagdíjukat, azoknak pedig, akik szemüveget vagy más látószert többhavi törlesztésre vásárolnának, igazolványukat is fel kell mutatniuk.

CSÖKKEN A LÁTOGATÓK SZÁMA a nyugdíjas-egyesület (Sava Šumanović u. 2.) udvarában lévő szépészeti szalonban, ami egyik bizonyítéka idős társadalmunk elszegényedésének — noha az utóbbi időben nem volt áremelés. A női és férfi fodrászat munkanapokon 7-től 14 óráig tart nyitva, a pedikűr és a masszázsszalon pedig hétfőn, szerdán és pénteken 8-tól 11 óráig.

INGYEN ÜDÜLHETNEK ÚJVIDÉK nyugdíjas-szervezetének legrosszabb anyagi körülmények között élő tagjai a vrdniki Termál Rehabilitációs Szakkórházban a fürdőidényen kívüli hetekben. Az érdekeltek a szervezet otthonában (Posta u. 3.) jelentkezzenek — az anyagi helyzetüket bizonyító okmányokkal.

A ZLATAR REHABILITÁCIÓS KÖZPONT ismét a nyugdíjasoké — így döntött a bíróság a szervezetnek a tulajdona visszaszolgáltatására vonatkozó követelése ügyében. A nyugdíjasok országos szervezetének egyébként majd minden jelentős fürdőhelyén volt kórháza, szállodája, jogtalanul magánosították viszont őket. A Zlatar ötödikként került vissza eredeti tulajdonosához.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..