home 2024. május 21., Konstantin napja
Online előfizetés
Hírek a nyugdíjasok otthonából
BRENNER János
2012.11.21.
LXVII. évf. 47. szám

Hírek a nyugdíjasok otthonából

Gyógyszer kell — látni nem muszáj
A régebbi, kevésbé rossz időkben a szerda Mića optikus napja volt a nyugdíjasotthonban. Ott ült korszerű készülékei mögött, előtte pedig, 8-tól 11 óráig, bármikor nézett is be valaki a terembe, mindig legalább 5-6 embert látott sorára várva. Aztán vagy megelégedett a kapott eredménnyel, vagy új szemüveget rendelt, netán más optikai szert is, például nagyítót. Végül aláírt a mesterrel egy papirost. Ezzel aztán két-három havi részletre megvette a kért látásjavító készítményt. Úgy tudom, és ezt a mester is alátámasztotta, hogy sohasem volt gondja az általa készített szemüvegek megfizettetésével.
Mostanában megváltozott a helyzet. Lassan elfogynak a páciensek. A múlt héten nem volt vendége Mića optikusnak, legutóbb pedig mindössze három látogatója akadt. Attól lehet tartani, hogy a kitűnő szakembernek nem fizetődik majd ki a klub látogatása. Az ezzel kapcsolatos kérdésre egyelőre nem akart válaszolni.
Válaszoltak viszont azok a nyugdíjasok, akik a vizsgálatok idején — más okból ugyan, de — az otthonban tartózkodtak. Szerintük nem a nyugdíjasok szeme javult, hanem a pénztárcájuk „ment össze”. Dönteniük kell: gyógyszert vesznek-e vagy szemüveget. Így mondják: látni nem muszáj, gyógyszer nélkül pedig nem élhetnek...

Röviden
KOLUBARÁRA LÁTOGAT A HÉTEN a szabadkai nyugdíjasok küldöttsége. Megkapták az előszámítást a különféle szénfajták árával kapcsolatban, tehát a bánya vezetőivel aláírják a 2013/14 telére rendelhető mennyiségekről (lignit, szárított és barnaszén) szóló szerződést. A jövő év elején az egyesület megkezdi a következő télre szükséges tüzelőanyag havi részletekre való bejegyzését és az első ráta befizetését. Ha minden jól megy, a telep a tűzifa mellett préselt tüzelőt (brikettet) is árul.
NAGY AZ ÉRDEKLŐDÉS az otthonban a jövő évi tagdíj meg a szolgáltatások (fodrász, masszőr, pedikűrös) díja iránt. Az emberek erre a kellemetlen dologra is kénytelenek gondolni az általános drágulás miatt. Döntést erről ezekben a napokban hoz az igazgatóbizottság, s lapunk következő számában közöljük. Ha lesz is emelés, a legminimálisabb lesz.
A NYUGDÍJASOK ADAGIO VEGYES KARA december 6-án, 16 órai kezdettel, a Városháza dísztermében tartja meg karácsonyi-újévi hangversenyét. Az énekesek kérték ezt a korainak tűnő bejelentést, mert tovább biztatnák az énekelni tudó és vágyó embereket (nemcsak az időseket!), hogy jelentkezzenek karénekre. Egyébként ezen a hangversenyen, vendégként, újra fellép a németországi Regenbogen nyugdíjasegyüttese.
GYORSLÉPÉSES SAKKVERSENYT rendezett az otthonban a horvátországi és a szabadkai nyugdíjasok, illetve a szabadkai zsidó kulturális egyesület csapata. Ezt a találkát régebben beszélték meg a részvevők, amikor nem tudhatták, hogy a 11-ei állami ünnepet (vasárnap lévén), 12-én tartja meg az ország. Egyébként a legtöbb győzelmet a szabadkaiak aratták.
SMEDEREVO VÁROSI TANÁCSA úgy döntött, hogy maga is hozzájárul azoknak az idős embereknek a támogatásához, akik jogot szereztek az országos kiegészítésre. Egyelőre 2500 dinárt fizettek ki a rászorulóknak, de a jövő év elején minden bizonnyal határozatot hoznak arról, hogy kisnyugdíjasaikat évente négyszer támogassák ezzel az összeggel.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..