home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
„Hirdessétek az Evangéliumot!”
(Forrás: Nagybecskereki Egyházmegyei Sajtóiroda, Pannon TV)
2015.02.11.
LXX. évf. 6. szám
„Hirdessétek az Evangéliumot!”

Működésének egyéves jubileumát ünnepelte a Szent András Evangelizációs Központ Padén. Padén egy évvel ezelőtt nyílt meg a Szent András Evangelizációs Iskolaközpont. Ebből az alkalomból a helybeli Havas Boldogasszony római katolikus templomban szentmisét mutattak be, melyet Németh László püspök úr celebrált Kozma Róbert kevi és Masa Tamás helyi plébános közreműködésével.

— Amikor megkezdtem a püspöki szolgálatomat Bánátban, az volt az első dolgom, hogy megpróbáltam megismerni az egyházmegyénket. Így sikerült akkortájt Csókán egy lelkes csapattal találkoznom, melynek tagjai új módon adják tovább az Örök igazságot. Emberek, akiket megérintett a Szentlélek, és hagyják magukat általa vezetni. Az ismeretség lassan együttműködéssé vált, majd igaz lelki barátsággá. De nem maradtunk meg a barátság szintjén, elkezdtünk még jobban odafigyelni az Úr szavára: hirdessétek az Evangéliumot!

Életünk nagy célja és örömünk forrása az Evangélium hirdetése. Mindig és mindenhol. Ezért alakult meg a Szent András Evangelizációs Központ is Padén, ezért kezdődtek el itt az imatalálkozók, melyek mind nagyobb számban gyűjtik egybe az Istenre vágyókat — azokat, akik megnyitják a szívüket valami többre, mint amit a mindennapi élet vagy a megszokott, igazi, jámbor vallásosság nyújt. A cél nagyon nemes: dicsőítő-közbenjáró imaalkalmak Vajdaság lelki, testi, erkölcsi megújulásáért — hangsúlyozta a főpásztor.

A dicsőítő-közbenjáró imaalkalmak megálmodója és megvalósítója a Szent András Evangelizációs Központ vezetősége — Pozsár Ildikó, Ságity Mária, Gyuris Gellért és Csiszér László —, mely 2014 januárja óta minden hónapban 80-120 emberrel együtt imádkozik Vajdaság megújulásáért. A központ tevékenységi köre sokrétű, missziókat és missziós napokat szervez a Nagybecskereki egyházmegye plébániáin, emellett pedig aktív szerepet vállal a hittanos programok lebonyolításában is.

Masa Tamás helyi plébános kezdettől fogva támogatta, hogy Padén legyen az evangelizációs központ.

— Ez egy ezerötszáz fős közösség, magyar katolikusok laknak a faluban. Hála Istennek, fiataljaink és jó hitoktatóink is vannak, zajlik a közösségi élet — hangsúlyozta.

A hitoktatásra mintegy száz padéi gyermek jár. Mészáros Attila hitoktató szerint a gyerekeknek tetszik, hogy Isten imádásának vannak új formái, és nem csak a klasszikus szentmise áll a rendelkezésükre. 

A Szent András Evangelizációs Központ következő dicsőítő-közbenjáró imaalkalma hamvazószerdán, február 18-án, majd gyümölcsoltó Boldogasszony napján, március 25-én lesz Padén, 17 órai kezdettel.

A tavasz folyamán missziós napokat tartanak a Viharsarok — Oroszlámos, Majdán, Rábé — hívő népének, szeptember 24-e és 27-e között pedig Bókán és Nezsényben lesz misszió.

Az Új Élet Krisztusban nevű kurzust március 20-a és 22-e között rendezik meg Kisoroszon. A János-kurzusnak maga a központ ad otthont június 23-a és 28-a között Padén.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..