Hirdesd az igét

Hirdesd az igét

Május 27-e és 29-e között rendezik meg Budapesten a XIII. Református Zenei Fesztivált.

Mottó: „Legyen minden évben Budapesten egy alkalom, amikor mi, keresztyének/keresztények néhány ezren együtt lehetünk, hogy közös ének- és imaszolgálattal erősítsük hitünket és összetartozásunkat!”

A REFORMÁCIÓ 500 és az ÖKUMENÉ jegyében telő háromnapos, ökumenikus, nyolc helyszínen (Bakáts tér, Ráday utca, Kálvin tér, Kálvin téri református templom, Lónyay Utcai Református Gimnázium, Ádám Jenő Zeneiskola, valamint a Nemzeti Múzeum kertje) megrendezett fesztivál kiemelt eseményei, illetve annak gazdag kísérőrendezvényei egyaránt a testvéregyházi összetartozást, a hitet és a baráti kapcsolatok kialakulását segítik elő. A fesztivál lapozható  programfüzete az alábbi linken érhető el: http://www.rzf.reformatus.hu/musorfuzet


Az idei református zenei rendezvénysorozat 2016. július 2-án folytatódik, a XV. Református Énekek nevű hangverseny-istentisztelettel. Az eseménynek a budapesti Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterme biztosít befogadó helyszínt. A szolgálaton részt vevő 370 fős kárpát-medencei egyesített református kórust Arany János, Berkesi Sándor, Erdélyi Dániel, Oláh Gábor és Süli Kinga karnagyok vezénylik. Orgonán Finta Gergely játszik. Tartsanak velünk akkor is!


A rendezvény helyszíneiről fényképes beszámolókkal lapunk külmunkatársa, Martinek Imre jelentkezett:

Az első nap képei:
A második nap képei:

 
A harmadik nap képei:

 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Képmás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink