home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Higiénés csomagok a Fogyatékkal Élőket Segítő Szabadkai Városi Szervezetek Hálózatának
2021.05.17.
LXXVI. évf. 19. szám
Higiénés csomagok a Fogyatékkal Élőket Segítő Szabadkai Városi Szervezetek Hálózatának

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma a Városházán a Fogyatékkal Élőket Segítő Szabadkai Városi Szervezetek Hálózatának képviselőivel találkozott, melyet nemformális hálózatként alapított meg a fogyatékossággal élőket tömörítő tizenegy városi szervezet 2017-ben. A Hálózat képviselői megköszönték a polgármesternek a támogatást és a készséget, hogy minél rövidebb időn belül megvalósuljon az a kezdeményezésük, hogy a Hálózatba tömörülő tagok számára a helyi önkormányzat 400 higiénés csomagot biztosítson. A találkozón jelen volt Vesna Bosančić, tájékoztatási és a polgármesteri kabinet ügyeivel megbízott polgármesteri tanácsos.

A szívélyes találkozón elhangzott, hogy Szabadka város továbbra is arra törekszik, hogy a lehető legnagyobb mértékben támogassa azokat az intézkedéseket, amelyek célja a szegénység és az érzékenység csökkentése azok esetében, akik betegség, fogyatékosság vagy életkoruk miatt nem tudják biztosítani maguknak az alapvető életfeltételeket.

A helyi önkormányzat a tavalyi évben a társadalmi és jótékonysági projektek és programok finanszírozására, az ifjúsági közérdekű projektek és programok finanszírozására és társfinanszírozására, valamint a művelődési programok és projektek finanszírozására és társfinanszírozására meghirdetett nyilvános pályázatok útján a Hálózatba tömörülő egyesületek számára összesen 4,35 millió dinárt ítélt oda.

A találkozón elhangzott, hogy Szabadka város, a lehetőségeihez mérten, a jövőben is támogatni fogja a Hálózat működését, melynek célja a fogyatékossággal élők helyzetének és társadalmi láthatóságának előmozdítása, az irántuk tanúsított előítéletek és hátrányos megkülönböztetésük csökkentése, valamint a közösségbe való minél teljeskörűbb bevonása.

A találkozó résztvevői rámutattak a helyi önkormányzat és a Hálózat közötti partnerviszony erősítésének szükségességére a fogyatékkal élők méltóságteljesebb élete érdekében, hogy közösen találják meg a megoldásokat azokra a beazonosított gondokra, melyekkel a Hálózat tagjai nap mint nap szembesülnek.

Elmondták, hogy a Hálózat nyitott minden olyan civilszervezet, gazdasági alany és magánszemély iránt, akik bármilyen módon hozzá tudnak járulni a szabadkai fogyatékkal élők helyzetének javulásához.

A Fogyatékkal Élőket Segítő Szabadkai Városi Szervezetek Hálózatát jelenleg a következő tíz városi egyesület képezi: Központ az Igazi Életért, Amputáltak és Malformációval Születettek Észak-bácskai Egyesülete, Ifjúság és Falu, Multiplex Szklerózisban Szenvedők Észak-bácskai Egyesülete, Vakok és Gyengénlátók Szabadkai Egyesülete, Cerebrális és Gyermekparalízisben Szenvedők Észak-bácskai Egyesülete, Disztrófiában Szenvedők Észak-bácskai Egyesülete, ZaJedno Egyesület a pszichofizikai zavarokkal küszködők támogatásáért, Siketek és Nagyothallók Szabadkai Egyesülete, Szabadkai Autistákat Segítő Városi Egyesület.

A csomagok kézbesítése a Hálózat keretében levő egyesületek tagjai számára ma kezdődött és - a jelenleg uralkodó járványügyi helyzet függvényében - az elkövetkező néhány napban befejeződik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..