home 2024. szeptember 20., Friderika napja
Online előfizetés
Higgyünk magunkban!
KRIZSÁN Mónika
2006.05.24.
LXI. évf. 21. szám
Higgyünk magunkban!

Dr. Korhecz Tamás körbejárta az egész épületet - Csincsik Zsolt felvételeAz adai Vadvirág Hagyományápoló Kör immár tizenöt éve újabb és újabb generációkkal ismerteti és szeretteti meg a népi hagyományokat, táncokat és énekeket. Fiataljai kiválóan szerepelnek a különböző népzenei vagy népitá...

Dr. Korhecz Tamás körbejárta az egész épületet - Csincsik Zsolt felvétele

Az adai Vadvirág Hagyományápoló Kör immár tizenöt éve újabb és újabb generációkkal ismerteti és szeretteti meg a népi hagyományokat, táncokat és énekeket. Fiataljai kiválóan szerepelnek a különböző népzenei vagy népitánc-vetélkedőkön, noha az utóbbi időben igen mostoha körülmények között kellett felkészülniük a versenyekre. A Vadvirág székházának teteje ugyanis beázik, pereg a vakolat, és darabokban hullik a mennyezet. Az áldatlan állapot megszüntetésére a szervezet a Vajdasági Magyar Szövetség támogatásával az adai Önkormányzattól és a Tartományi Kisebbségügyi Titkárságtól kért és kapott segítséget. Dr. Korhecz Tamás tartományi kisebbségi, közigazgatási és jogalkotási titkár a nemrégiben tett adai látogatásakor megerősítette, hogy a tartomány hozzájárul az épület tetőterének felújításához.
- A Vajdasági Magyar Szövetség és a tartományi kormányzat továbbra is partnere lesz minden olyan kezdeményezésnek, amihez megvan a lendület, az erő és a hit - mondta dr. Korhecz Tamás. - Nagyon szeretnénk, ha hitben és önbizalomban is megújulna ez a közösség, hiszen ezek nélkül garantált a kudarc. A nagy dolgokat csak akkor tudjuk megvalósítani, ha hiszünk magunkban. Arra kérném Önöket, hogy ne csak abban higgyenek, hogy ez az épület meg fog újulni, hanem abban is, hogy megújulhat ez a közösség is, és az a sajnálatos demográfiai valóság, amely jelenleg Adát és az egész országot is jellemzi. A csekélyke az utánpótlás és a közösség elöregedése nem visszafordíthatatlan folyamat és mindenekelőtt tőlünk függ az, hogy ezt miként tudjuk megfékezni. El kell hinnünk, hogy érdemes a jövőbe tekintenünk nemcsak magunk, hanem a gyermekein és az unokáink érdekében is.
Dr. Korhecz Tamás arra is felhívta a figyelmet, hogy az elkövetkezőkben egyre több pályázati lehetőség adódik majd, ezért szükséges, hogy a helybeliekben meglegyen az az elkötelezettség, ami a közösséget előbbre viszi. Ehhez minél több életképes ötletre, önerőre, de elsősorban tenni akarásra van szükség.
Varga Lívia, a Vadvirág Hagyományápoló Kör nevében köszönte meg a segítséget és elmondta, hogy a tizenöt év alatt sikerült felnevelniük egy olyan generációt, amely majd tovább viszi a megkezdett munkát, s még jó néhány évtizedig tartalommal tölthetik meg a hamarosan felújuló épületet.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..