home 2024. október 16., Gál napja
Online előfizetés
Hetedszer is Gasztrofesztivál Óbecsén
Szilágyi Edit
2024.10.15.
LXXIX. évf. 41. szám
Hetedszer is Gasztrofesztivál Óbecsén

Az óbecsei Erdőtelepítők Parkjába a hétvégén a gasztronómia sokszínűségének ünnepére várták az érdeklődőket a szervezők.

Az esemény felidézte a szülői ház ízeit, de nem hiányoztak a finom italok, a lángos, a halászlé és a grillezett húsok sem. A látogatók a kistermelők kínálatából válogathattak. A pultokon méz, piros paprika, vörösbor, mákos kalács, fűszerek, tartósítószer nélküli üdítő, sör, füstölt sonka, sajtkülönlegességek, csípős kolbász, sütemények sorakoztak. A jó hangulathoz hozzájárult a sok mosoly, a napsütés, a zene, a gyermekprogramok, a kiállítás a Városi Múzeum jóvoltából. Szilágyi Attila, az Óbecse—Törökbecse Oldtimerklub vezetője megszervezte a régi időket idéző autók felvonulását. 

A program hivatalos része késő délelőtt kezdődött. Az óbecseiek és a környékbeliek, családok és baráti társaságok csoportokban érkeztek. Ahogyan a nap feljebb szökött az égen, úgy nőtt a megjelentek száma.

Az egybegyűlteket Kiss Igor, az Óbecsei Községi Képviselő-testület elnöke és Tóth Zoltán tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes köszöntötte.

A szórakoztató műsorban fellépett többek között a Lovas Gyijanta által vezetett Bubamara együttes, DJ Rebel és a Nula Radio Band.

Ismét bebizonyosodott, hogy a fesztivál a helyi termelők és éttermek összejövetelének szimbólumává vált. A régi, nyugodtabb, lassúbb idők vasárnapi ebédjeinek emlékét elevenítette fel. Hogy ez létrejöhessen, Daniel Jovanović óbecsei csapata a magasabb színtű gasztronómiát igyekezett képviselni, a kistermelőket méltóképpen bemutatni, és hidat létrehozni közöttük és az éttermek között, valamint évről évre az előzőnél többet nyújtani, jobbnak lenni.

Az idei rendezvény a résztvevők és a vendégek létszámából, valamint a visszajelzésekből ítélve tökéletesen bizonyította létjogosultságát.

Fényképezte: Szilágyi Edit

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..