home 2024. október 18., Lukács napja
Online előfizetés
Hét palicsi érem Vajdaság nyílt bajnokságán
Tóth Tibor
2024.07.12.
LXXIX. évf. 28. szám
Hét palicsi érem Vajdaság nyílt bajnokságán

Palicson 62. alkalommal tartották meg a Vajdasági Nyílt Evezősbajnokságot, melyen huszonkét magyarországi, északmacedón, bolgár, cseh és szerbiai klub több mint 450 evezőse vett részt. A sportolók a legkisebbektől a veteránokig összesen 57 versenyszámban mérettettek meg, a futamok száma majdnem elérte a százat (95).

Összesítettben a legjobbnak az MVM Szegedi Vízisport-egyesület bizonyult, a második helyen a budapesti MTK, a harmadikon pedig a Szolnoki Sportcentrum csapata végzett. A házigazda Palicsi Evezősklub a 11. helyet foglalta el a sportegyesületek ranglistáján. A palicsi evezősök hét érmet nyertek a Palicsi-tavon, a tikkasztó hőségben megrendezett kétnapos regattán a dobogó legfelső fokára Vince Hajnalka (veterán-egypárevezős, B kategória) a Prágai Andrea, Fehér Anita alkotta veterán-kétpárevezős egység a V kategóriában, Vladeta Mihajlović, aki a Danubius Nemzeti Hajós Egylet három versenyzőjével megnyerte a serdülők kormányos nélküli négyes versenyszámát és Csipak Szergej állhatott, aki Milan Stevanovićtyal (Crvena zvezda) felnőtt-kétpárevezősben diadalmaskodott. Ezüstérmet Korhecz Boglárka nyert serdülőegypárban, Csipak Szergej szintén Stevanovićtyal, de a juniorok között, míg Teodora Blagojević bronzérmet nyert felnőtt-egypárevezősben. A kétnapos verseny a Vajdasági és a Szerbiai Evezősszövetség szervezésében valósult meg, a Szabadkai Sportszövetség támogatásával, a szervezés technikai részét pedig a Palicsi Evezősklub végezte.

Fotók: Palicsi Evezősklub

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..