Hertelendyfalvi tavasz

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Hertelendyfalvi tavasz

mottó: ''Boldog ember az, aki az Úrba vetette bizodalmát.” (Zsolt. 40:5) Konfirmálási emlékHa merünk hinni, a leggennyesebb sebre is létezik gyógyír, a legmélyebb gödörből is van felkapaszkodásra lehetőség! Ezt sugallják az újraéledő tavasz hírnökei, amelyek a környezetmérgező...

mottó: ''Boldog ember az, aki az Úrba vetette bizodalmát.” (Zsolt. 40:5)
Konfirmálási emlék

Ha merünk hinni, a leggennyesebb sebre is létezik gyógyír, a legmélyebb gödörből is van felkapaszkodásra lehetőség! Ezt sugallják az újraéledő tavasz hírnökei, amelyek a környezetmérgező gyáróriások csúfította szemhatárt igyekeztek szebbé varázsolni a pancsovai külvárosban. De ezt a célt szolgálta Bernád Ilona erdőszentgyörgyi (Erdély) szülész-asszisztensnő, népi és természetgyógyász tartalmas előadása is, melyre a Tamási Áron Székely--Magyar Művelődési Egyesületben került sor a közelmúltban. A pillanatnyi biztató sort a húsvétvasárnapi konfirmálás zárta.
Az idén is, akárcsak az elmúlt esztendőben, Halász Béla tiszteletes úr felkészítésében négy fiatal állt ki gyülekezete elé Hertelendyfalván. A református keresztyén egyház úrvacsorázó közösségébe való felvételük előtt Kerekes Judit, Kerekes Dávid, Balog Krisztina és Balog Roland szüleik fogadalmát erősítették meg, amelyet azok a nevükben tettek hajdanán, megkeresztelésük alkalmával. Hogy állhatatosak maradnak keresztyén hitükben, megtartva mindazt, amit tanultak, örököltek őseiktől. Miként azt az útravalóul kapott lelkészi intelmet is, hogy erő és hit nélkül csak sodródni lehet ebben a megpróbáltatásokkal teli világban, a kisebb ellenállást választva a mindennapok megéléséhez.
És sajnos egyre gyakrabban az önként vállalt beolvadást, a megalkuvó nyelvi önmegtagadást.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Hertelendyfalvi tavasz
Szépség
  • (—)
  • 2014.03.20.
  • LXIX. évfolyam 12. szám
Hertelendyfalvi tavasz
  • Juhász Andrea
  • 2014.01.30.
  • LXIX. évfolyam 5. szám
Facebook

Támogatóink