Herczeg Zsolt és Kucor Tamara kapja az idén a Dr. Bodrogvári Ferenc-díjat
Kartali Róbert
2022.05.05.
LXXVII. évf. 18. szám
Herczeg Zsolt és Kucor Tamara kapja az idén a Dr. Bodrogvári Ferenc-díjat

Szabadka Város Képviselő-testülete ma tartotta meg 22. rendes ülését, melyen döntés született a Dr. Bodrogvári Ferenc-díjról, a 2023 és 2025 közötti időszakra vonatkozó turizmusfejlesztésről, továbbá különféle intézmények és bizottságok személyi kérdéseiről is határoztak a tanácsnokok.

A 2021-ban nyújtott kiemelkedő alkotásáért és figyelemre méltó tevékenységéért Herczeg Zsolt dokumentumfilm-készítő, a Pannon RTV munkatársa és Kucor Tamara művészettörténész, a Szabadkai Kortárs Galéria kurátora kapja az idén a Dr. Bodrogvári Ferenc-díjat. A Dr. Bodrogvári Ferenc-díj oklevelét és plakettjét a városi képviselő-testület elnöke adja majd át 2022. június 22-én, dr. Bodrogvári Ferenc születésnapján.

A tanácsnokok továbbá elfogadták a rendeletet Szabadka Város 2023 és 2025 közötti időszakra vonatkozó turizmusfejlesztési terve kidolgozásának megkezdéséről. A turizmusfejlesztési terv kidolgozásának célja a jelenlegi helyzet elemzése, a kiemelt turisztikai termékek meghatározása, az idegenforgalom és a marketingtevékenységek fejlesztése szempontjából kulcsfontosságú turisztikai piacok elemzése, valamint Szabadka Város turizmusfejlesztési akciótervének meghatározása. A terv konkrét javaslatokat és irányelveket fog tartalmazni a turisztikai ipar szereplőinek szánt kínálat versenyképességének fejlesztésére és növelésére a helyi önkormányzat területén. A rendelet szerint a turizmusfejlesztési terv kidolgozásának határideje 2022. november 15-e, majd azt Szabadka Város Képviselő-testülete elé kell utalni elfogadásra.

Az ülésen a Szabadkai Gyermekszínház, a Szabadkai Zsinagóga Alapítvány és a Lifka Sándor Art Mozi igazgatóbizottságaiban történő személycserékről is határoztak, valamint módosították a Nemzetek Közötti Viszonyügyi Tanács tagjainak kinevezéséről szóló határozatot is.

Fényképezte: Kartali Róbert

Képgaléria
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..