home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Herczeg Ferenc emlékére
Kónya Ida
2005.10.04.
LX. évf. 40. szám
Herczeg Ferenc emlékére

A tanácskozás résztvevőiA Vajdasági Magyar Nyelvművelő Egyesület és a helybeli Petőfi Sándor Művelődési Egyesület nyolcadik alkalommal rendezte meg a Herceg Ferenc Emléknapokat Versecen, amely a dél-bánsági magyarság egyik legjelentősebb megmozdulásának számít. Az esemény a szintén helybeli...

A tanácskozás résztvevői

A Vajdasági Magyar Nyelvművelő Egyesület és a helybeli Petőfi Sándor Művelődési Egyesület nyolcadik alkalommal rendezte meg a Herceg Ferenc Emléknapokat Versecen, amely a dél-bánsági magyarság egyik legjelentősebb megmozdulásának számít.
Az esemény a szintén helybeli Paja Jovanović Képzőművészeti Klub tagjainak a kiállításával kezdődött, majd ügyességi vetélkedőt tartottak a környékbeli falvak általános iskolásainak, amelynek az volt a célja, hogy megismerjék Herczeg Ferenc szülővárosát.
Az ünnepi szentmisét a Szent Gellért-templomban celebrálták, utána következett az emléknapok tanácskozása a Vuk Karadžić Általános Iskola dísztermében, mgr. Tóth Glemba Klára elnökletével. Ugyancsak ő tartott előadást Herczeg Ferenc emlékének ápolása a multikulturális Vajdaságban címmel. Csuka Mária a helyismereti kutatásokra tért ki, Krizbai Hajnalka pedig részleteket olvasott fel Kalapis Zoltán Életrajzi kalauz című művéből. Kaszás Károly az emléknapok további szervezéséről, jelentőségéről és a feladatokról beszélt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..