home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Herceg Jánosra emlékeztek Zomborban
2022.05.12.
LXXVII. évf. 19. szám
Herceg Jánosra emlékeztek Zomborban

A Dunatáj Egyesülés szervezésében Herceg János akadémikus író, műfordító születésének 113. évfordulója alkalmából tartottak emlékezést május 11- én a zombori Szent Rókus temetőben, az író síremlékénél.

Dr. Silling István, nyelvész, néprajzkutató, nyugalmazott egyetemi tanár Herceg János és a zombori festők címszóval mondta el emlékező gondolatait.

L. Móger Tímea költő egy a ’60- as évekből való naplórészletet olvasott fel, amelyben Herceg János arról beszél, hogy mi a vajdasági magyar író feladata válságos idő- és korszakokban. 

Herceg János sírján elhelyezte a kegyelet virágait a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának tagja: Turkál Marianna, a Vajdasági Magyar Szövetség képviseletében: Dr. Úri Emese, Goretić Vámoser Györgyi, Kanizsai Tamás, a doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület vezetősége nevében: Gellér Magdolna, a zombori Magyar Polgári Kaszinó képviseletében: Cselenák Kornél, Szladek László, a Kuckó Gyermeksarok nevében: L. Móger Tímea, a Dunatáj képviseletében: Pelt Ilona, Péter István. 

Fényképezte: Limburger Georgina

Forrás: Nyugat Bácska Portál

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..